Στον Αρειο Πάγο η κατάθεση Φρουζή

Στον Αρειο Πάγο η κατάθεση Φρουζή

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κατάθεση του άλλοτε υψηλόβαθμου στελέχους της Novartis Κωνσταντίνου Φρουζή στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής θα αξιολογηθεί από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή, που διενεργεί έρευνες για λογαριασμό της Εισαγγελίας του ανωτάτου δικαστηρίου για τους χειρισμούς, δικαστικούς, και όχι μόνον, στην υπόθεση του φαρμακευτικού κολοσσού.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε ήδη την κατάθεση από τη Βουλή και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να καλέσει και ο ίδιος τον Φρουζή σε κατάθεση, κυρίως σε ό,τι αφορά τις τοποθετήσεις του ότι δέχθηκε πιέσεις από την Εισαγγελία Διαφθοράς προκειμένου να ενοχοποιήσει πολιτικά πρόσωπα για να τύχει ο ίδιος ευνοϊκότερης μεταχείρισης. Αίσθηση προκάλεσαν και όσα είπε για επαφές που επιχείρησε να έχει μαζί του κάποιος εμφανιζόμενος ως εκπρόσωπος του FBI, ο οποίος στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Τα λεχθέντα από τον Κ. Φρουζή για το περιστατικό έχουν δημιουργήσει εύλογα ερωτήματα για ενδεχόμενες παρασκηνιακές κινήσεις που στόχο είχαν να εμφανίσουν –πέραν της πραγματικότητας– την ανάμειξη των αμερικανικών ερευνών στο ελληνικό κομμάτι της έρευνας, προκειμένου να προσδώσουν στην όλη υπόθεση κύρος «εξωτερικού». Προς τούτο, η προανακριτική επιτροπή έχει ήδη ζητήσει από τον Κωνσταντίνο Φρουζή να προσκομίσει στοιχεία για την επικοινωνία του (τηλεφωνική) με το εν λόγω πρόσωπο προκειμένου να αναζητηθεί.

Παράλληλα, την επόμενη εβδομάδα το πιθανότερο, συνεδριάζει η Ολομέλεια του Εφετείου της Αθήνας προκειμένου να επιλέξει εισαγγελείς και εφέτες που θα αναλάβουν την έρευνα για το σύνολο της υπόθεσης της Novartis.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή