Από το Quartier Latin έως τα Εξάρχεια

Από το Quartier Latin έως τα Εξάρχεια

Κύριε διευθυντά

Το 1974, που βρέθηκα στο Παρίσι για μετεκπαίδευση, μου έκανε εντύπωση η μόνιμη παρουσία μηχανοκίνητης μονάδας της αστυνομίας στο Quartier Latin. Εξι χρόνια μετά τα γεγονότα του Μαΐου του ’68, ήταν ακόμα απαραίτητη η προληπτική παρουσία της στον τόπο όπου κυρίως διαδραματίστηκαν οι ιστορικές συγκρούσεις των φοιτητών και, όπως διαπίστωσα αργότερα, η αστυνομία παρέμεινε εκεί για αρκετά χρόνια ακόμα, αν και είχε ήδη επικρατήσει πλήρης και διαρκής ειρήνη. Είμαι βέβαιος πως κάτι παρόμοιο θα συμβεί και με τα Εξάρχεια, αλλά και κάθε άλλη περιοχή ανομίας, όσο εφαρμόζεται η ίδια αποφασιστική πολιτική απέναντι σε όσους επιβουλεύονται την ειρήνη και τη δημοκρατία. Εκείνο που χρειάζεται είναι η συνεχής και ήρεμη παρουσία της αστυνομίας, όπου κρίνεται αναγκαίο. Οποιος αντιτίθεται σε αυτή την τακτική ή υποκρίνεται ή δεν είναι φίλος της δημοκρατίας. Παρακολουθούμε με ικανοποίηση την αποτελεσματική εφαρμογή της πολιτικής που χάραξε η νέα κυβέρνηση. Από την άλλη, είναι λυπηρό να διαπιστώνει κάποιος όχι μόνο την εμμονή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην παλαιά αποτυχημένη του πολιτική (σε αυτόν τουλάχιστον τον τομέα), αλλά και την κακόπιστη κριτική τους απέναντι στην προσπάθεια εξάλειψης των φαινομένων βίας, με πρόφαση τον περιορισμό των δημοκρατικών ελευθεριών του πολίτη!

Είναι αλήθεια ότι την αδυναμία πολλών κυβερνήσεων κατά το παρελθόν να αντιμετωπίσουν τα φαινόμενα αυτά ακολούθησε μια αναγκαστική ανοχή αλλά και ο εθισμός απέναντί τους, συνέπειες ακόμα πιο επικίνδυνες κι από την ίδια τη βία.

Η πολιτική  εξάλειψης της βίας απαιτεί υπομονή και επιμονή αλλά κυρίως σταθερότητα. Για να ξαναγίνουμε κανονικό κράτος. 

Μηνας Λαγουδακης, Ιατρός

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή