80 χρoνια πριν… 21-11-1939

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΝΑΡΚΕΣ: Οι Γερμανοί […] επωφελούνται του σκότους κατά την εποχήν αυτήν του χειμώνος διά να σπείρουν νάρκας εική και ως έτυχεν εις την Βόρειον Θάλασσαν. […] Αγνωστος είναι προς το παρόν η κατασκευή των ναρκών αυτών, αν δηλαδή πρόκειται περί συνήθων ή των λεγομένων μαγνητικών ναρκών. Πολλοί πιστεύουν ότι πιθανόν να πρόκειται περί του τελευταίου […] αι δε μαγνητικαί νάρκαι να αποτελούν το «τρομερόν μυστικόν όπλον» το οποίον ανέφερεν ο Χίτλερ εις πρόσφατον λόγον του και με το οποίον ηπείλησε την Μ. Βρεταννίαν.

ΑΛ ΚΑΠΟΝΕ: Οι ιατροί του νοσοκομείου της Βαλτιμόρης, εις το οποίον νοσηλεύεται ο Αλ Καπόνε, απεφάσισαν να του μεταδόσουν ελονοσίαν διά να τον θεραπεύσουν από την νόσον εκ της οποίας πάσχει. Ηδη έφθασαν εις την Βαλτιμόρην η μήτηρ και η σύζυγος του αρχικακοποιού.

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Το ηφαίστειον της Θήρας ήρχισεν και πάλι την δράσιν του. Η Αίτνα εκπέμπει λάβαν και καπνούς. Ητο φυσικόν. Πόλεμος ήρχισε και αφού το επίγειον μέτωπον αδρανεί, δρα το υποχθόνιον. Εγκέλαδος και Αρης συναγωνίζονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή