Μητσοτάκης: Η Αγκυρα να πράξει όσα έχει δεσμευτεί για το προσφυγικό

Μητσοτάκης: Η Αγκυρα να πράξει όσα έχει δεσμευτεί για το προσφυγικό

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΖΑΓΚΡΕΜΠ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

«Έχουμε σηκώσει μεγαλύτερο βάρος στο μεταναστευτικό από αυτό που μας αναλογεί» είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός στην ομιλία του στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας και τόνισε την ανάγκη αναθεώρησης του Δουβλίνου. Συγχρόνως ήταν ιδιαίτερα σκληρός προς την Τουρκία που όπως είπε «πρέπει να κάνει περισσότερα προκειμένου να ικανοποιήσει όσα έχει δεσμευτεί να κάνει».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι είναι «απαράδεκτη» η αύξηση των μεταναστών στην Ελλάδα και ενδεικτική ότι το μεταναστευτικό χρησιμοποιείται ( από την Τουρκία) για να ασκήσει διεθνής πίεση. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός τόνισε ότι παρόλο που η Τουρκία φιλοξενεί εκατομμύρια πρόσφυγες, η ΕΕ δεν θα πρέπει να δεχτεί εκβιασμούς στο θέμα αυτό.

Συγχρόνως ανέφερε τα βήματα που έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού κύματος, αλλάζοντας την διαδικασία ασύλου, ξεκινώντας την δημιουργία κλειστών κέντρων μεταναστών, και την διαχείριση των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων.

Το μεταναστευτικό και η κλιματική αλλαγή πρέπει να είναι οι προτεραιότητες της νέας Ευρωπαϊκή Επιτροπής είπε και αναφερόμενος στον νέο αντιπρόεδρο της Μ. Σχοινά του ευχήθηκε καλή τύχη. «Η αναθεώρηση του συστήματος ασύλου και η προστασία των συνόρων αποτελεί προτεραιότητα του χαρτοφυλακίου σου» του είπε καθώς ο κ. Σχοινάς βρισκόταν στο συνέδριο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή