Συμφώνησαν… διαφωνώντας να ζητήσουν την απόσυρση του άρθρου 8

Συμφώνησαν… διαφωνώντας να ζητήσουν την απόσυρση του άρθρου 8

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μοναδικό… πιάτο στο μενού τον νέο αθλητικό νόμο συνεδρίασαν χθες το απόγευμα τα μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Υστερα από συζητήσεις που διήρκεσαν σχεδόν τρεις ώρες, και περιελάμβαναν και αντεγκλήσεις, συμφώνησαν μέσα από… διαφωνίες να ζητήσουν από την κυβέρνηση να αποσύρει το άρθρο οκτώ, σύμφωνα με το οποίο δεν έχουν δικαίωμα να επανεκλεγούν οι πρόεδροι των ομοσπονδιών που έχουν συμπληρώσει τρεις θητείες σε αυτή τη θέση, αλλά και να προσφύγουν στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ζήτησε από τον πρόεδρο της ομοσπονδίας μπάσκετ Γιώργο Βασιλακόπουλο να ζητήσει συγγνώμη για αυτά που είχε πει στην προηγούμενη Ολομέλεια (σ.σ. τον είχε αποκαλέσει ψεύτη).

Στην αρχή ο κ. Βασιλακόπουλος αρνήθηκε να ανακαλέσει τα λεγόμενά του αλλά ύστερα από προτροπή του προέδρου της ομοσπονδίας ξιφασκίας, Μανώλη Κατσιαδάκη, ανακάλεσε προκειμένου να αρχίσει η συνεδρίαση.

Στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης, οι παράγοντες εξέφρασαν τη διαφωνία τους για τον νέο νόμο, ενώ κάποιοι εξ αυτών καταφέρθηκαν εναντίον κορυφαίων αθλητών μας, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή στήριξαν τον νόμο και ιδιαίτερα το επίμαχο άρθρο οκτώ, καθώς επιθυμούν να υπάρξει αλλαγή σελίδας στις ομοσπονδίες που έχουν τους ίδιους προέδρους επί σειράν ετών, προκειμένου να έρθουν νέοι άνθρωποι.

Μάλιστα, στο στόχαστρο βρέθηκε και ο ολυμπιονίκης Παύλος Καγιαλής, ο οποίος ως μέλος της Επιτροπής Αθλητών μετείχε στην Ολομέλεια. Ο πρωταθλητής της ιστιοπλοΐας εξέφρασε το παράπονό του ότι, σε αντίθεση με το εξωτερικό, στην Ελλάδα δεν ακούγεται η γνώμη των αθλητών.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκε και το θέμα της παραίτησης των παραγόντων από τις θέσεις τους στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, όπως είχαν συμφωνήσει στην προηγούμενη συνεδρίαση, αλλά, αυτή τη φορά, η πλειοψηφία των παραγόντων αρνήθηκε να συναινέσει.

Σε αυτό το σημείο υπήρξαν αντεγκλήσεις, αλλά με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων επανήλθε η ηρεμία.

Υστερα από τη χθεσινή συνεδρίαση, τα μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ αποφάσισαν να πιέσουν την κυβέρνηση να αποσύρει το άρθρο που, μεταξύ άλλων, δεν επιτρέπει σε όσους προέδρους έχουν συμπληρώσει τρεις πλήρεις ή μερικές θητείες σε αυτό το αξίωμα να θέσουν και πάλι υποψηφιότητα.

Επιστολή στη ΔΟΕ

Επίσης, θα στείλουν επιστολή στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή όπου θα αναφέρουν ότι η πολιτεία προσπαθεί να παρέμβει στο αυτοδιοίκητο των ομοσπονδιών, ενώ κάθε πρόεδρος θα επικοινωνήσει με τη διεθνή ομοσπονδία όπου υπάγεται, προκειμένου να αναφέρει τις θέσεις του σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, κάποιοι παράγοντες πρότειναν να υπάρξει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά τονίστηκε ότι για να υπάρξουν προσφυγές πρέπει πρώτα να εφαρμοστεί ο νόμος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή