Ποινικές διώξεις από γενικό εισαγγελέα εναντίον Νετανιάχου

Ποινικές διώξεις από γενικό εισαγγελέα εναντίον Νετανιάχου

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ. Διώξεις κατά του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου άσκησε χθες ο γενικός εισαγγελέας της χώρας Αβιτσάι Μαντελμπλίτ, ενισχύοντας τη γενικευμένη αβεβαιότητα σχετικά με το ποιος θα καταφέρει να βγάλει τη χώρα από το πολιτικό χάος στο οποίο έχει περιέλθει. Μεταξύ των κατηγοριών που βαρύνουν τον Νετανιάχου, είναι αυτές της δωροληψίας, της απάτης και της απιστίας. Είναι η πρώτη φορά που ασκούνται ποινικές διώξεις εναντίον ενός εν ενεργεία πρωθυπουργού του Ισραήλ.

Ο Νετανιάχου έχει αρνηθεί κατηγορηματικά ότι έκανε οτιδήποτε παράτυπο στις υποθέσεις διαφθοράς όπου φέρεται να εμπλέκεται, ενώ δεν υποχρεώνεται να παραιτηθεί του αξιώματός του, παρά τη βαρύτητα των κατηγοριών. Τον Φεβρουάριο, η ισραηλινή αστυνομία είχε συστήσει στον Μαντελμπλίτ να ασκήσει ποινικές διώξεις εναντίον του  πρωθυπουργού. Σε περίπτωση που κριθεί ένοχος, κινδυνεύει με δεκαετή κάθειρξη για δωροληψία και τριετή φυλάκιση για τα αδικήματα της απάτης και της απιστίας.

Ταυτόχρονα, τα πρώτα σημάδια εσωκομματικής αντίδρασης εκδηλώθηκαν χθες στο εσωτερικό του κόμματος του Νετανιάχου, Λικούντ, όταν ο κυριότερος αντίπαλος του «Μπίμπι», Γκιντόν Σάαρ, πρότεινε τη διενέργεια εκλογών για ανάδειξη νέου ηγέτη του ιστορικού συντηρητικού κόμματος, ενόψει νέας προσφυγής στις κάλπες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή