Πρόσωπα της Παρασκευής

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συγγραφέας Σούζαν Κόι (φωτ.) είναι η μεγάλη νικήτρια των αμερικανικών National Book Awards. Κέρδισε το βραβείο μυθιστορήματος για το βιβλίο της «Trust exercise», το οποίο πραγματεύεται ζητήματα εξουσίας και κατάχρησής της. Στην κατηγορία non fiction βραβεύθηκε η Σάρα Μ. Μπρουμ για το αυτοβιογραφικό βιβλίο της «The yellow house», που αφηγείται τη ζωή της μαζί με τα 12 αδέλφια της σε μια υποβαθμισμένη περιοχή της Νέας Ορλεάνης.

(…) Ο λόρδος Βύρων και η συμβολή του στην ανεξαρτησία της Ελλάδας είναι το θέμα της εκδήλωσης που οργανώνει η Εταιρεία για τον Ελληνισμό και τον Φιλελληνισμό σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 11 Δεκεμβρίου. Με κεντρικό ομιλητή τον καθηγητή Ρόντερικ Μπίτον, η εκδήλωση θα προηγηθεί συναυλίας κλασικής μουσικής με μελοποιημένα έργα του λόρδου Βύρωνα και φιλελληνικά τραγούδια από τον 19ο αιώνα, ενώ θα υπάρχει και έκθεση με 100 προσωπικά αντικείμενα του λόρδου Βύρωνα και αντικείμενα τέχνης από όλη την Ευρώπη εμπνευσμένα από το έργο του.

(…) O Τσάντλερ και η Μόνικα βγαίνουν στο σφυρί, αλλά για καλό σκοπό. Συλλεκτικά αντικείμενα της δημοφιλούς σειράς «Τα φιλαράκια», όπως αναμνηστικά από τον γάμο των δύο φίλων, βγαίνουν σε δημοπρασία από τις 3 Δεκεμβρίου προκειμένου να ενισχυθεί οικονομικά η μη κερδοσκοπική οργάνωση The Trevor Project, η οποία δραστηριοποιείται για την πρόληψη των αυτοκτονιών νέων της κοινότητας LGBTQ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή