Φαίη Ψυχοπούλου: Ιδιοκτήτρια Ammon Zeus Hotel

Φαίη Ψυχοπούλου: Ιδιοκτήτρια Ammon Zeus Hotel

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μισό αιώνα ζωής συμπληρώνει φέτος το τεσσάρων αστέρων Ammon Zeus Hotel, το οποίο βρίσκεται στην παραλία της Καλλιθέας, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, δίπλα στον ναό του Άμμωνος Διός. Η αντιπρόεδρός του, Φαίη Ψυχοπούλου, μας μιλάει για τη ριζική ανακαίνισή του, για τις εξαιρετικές κριτικές που συγκεντρώνει από τους πελάτες του, αλλά και γιατί η Χαλκιδική είναι ιδανικός προορισμός για διακοπές.

Πόσο έχει αναβαθμιστεί το προϊόν του Ammon Zeus Hotel μετά την τελευταία ανακαίνιση;

Το ξενοδοχείο Άμμων Ζευς είναι το πρώτο ξενοδοχείο που άνοιξε στη Χαλκιδική – λειτουργεί από το 1969. Το 2018 ολοκλήρωσε μια ριζική ανακαίνιση, που καλύπτει τους χώρους και τη διακόσμησή του, αναβαθμίζοντας έτσι το σύνολο των υποδομών του, ενώ εισήγαγε και νέες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, τόσο στη φιλοξενία όσο και στα εστιατόρια και στα μπαρ, προσφέροντας νέες εμπειρίες.

Για ποιους λόγους θεωρείτε ότι το ξενοδοχείο συγκεντρώνει τόσο πολλές θετικές κριτικές;

H δουλειά μας έχει πολύ μεγάλο ανταγωνισμό και οι υπηρεσίες ενός ξενοδοχείου πρέπει να αλλάζουν διαρκώς προς το καλύτερο, για να μη θεωρηθεί το προϊόν παρωχημένο. Αυτό σημαίνει πως κτιριακά, τεχνολογικά, λειτουργικά και φυσικά σε επίπεδο προσωπικού πρέπει να κινούμαστε γρήγορα και προς τα εμπρός. Οι πελάτες που επισκέπτονται ποιοτικά καταλύματα έχουν πολλές εμπειρίες και συγκρίνουν τη διαμονή τους με αυτή που έχουν απολαύσει σε άλλους προορισμούς. Γνωρίζοντας όλα τα παραπάνω, φροντίζουμε κάθε στιγμή να ανταποκρινόμαστε στις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις των πελατών μας, και πράγματι έχουμε καταφέρει να τους κρατάμε ευχαριστημένους.

 

Έχουμε καλά εκπαιδευμένο προσωπικό στην Ελλάδα;

Δυστυχώς, το δυναμικό που απασχολείται στον τουρισμό δεν είναι σωστά καταρτισμένο. Πολύ περισσότερο στα εποχιακά ξενοδοχεία, όπου υπάρχει ποσοστιαία αλλαγή κάθε σεζόν. Το καλό σέρβις εξαρτάται μόνο από την εκπαίδευση του προσωπικού από την ομάδα διοίκησης του εκάστοτε ξενοδοχείου και από το πώς η ομάδα αυτή εμπνέει τους εργαζομένους να προσφέρουν αυτό που οι πελάτες θέλουν. Στο Ammon Zeus Hotel επενδύουμε στην εκπαίδευση των ανθρώπων μας.

Γιατί να έρθει κάποιος στη Χαλκιδική;

Η Χαλκιδική είναι ένας τόπος ευλογημένος, με συγκλονιστική φυσική ομορφιά. Είναι από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας, με θαυμάσια τοπία, παραλίες με τις περισσότερες γαλάζιες σημαίες στη χώρα και πολύ καλή οδική σύνδεση με το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Αντίστοιχα, οι επενδύσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής είναι υψηλού επιπέδου.

Ο θεματικός τουρισμός έχει θέση στην περιοχή;

Βεβαίως. Πρώτα απ’ όλα ο θρησκευτικός τουρισμός λόγω του Αγίου Όρους είναι ένα σημαντικό κομμάτι, το οποίο έχει περιθώριο να βελτιωθεί. Οι αρχαιολογικοί χώροι έχουν επίσης σημαντική επισκεψιμότητα, ενώ στοίχημα για την περιοχή μας είναι και η ανάπτυξη του yachting. Πρόκειται για ένα είδος τουρισμού, το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να αναπτυχθεί στις υπέροχες θάλασσες της Χαλκιδικής και να ενισχύσει την εισροή εσόδων. Η ανάπτυξή του ωστόσο εξαρτάται από την κατάσταση και τη δυναμική των μαρινών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή