Σε Μεγανήσι, Κάλαμο και Καστό η Αxion Hellas από τις 5 έως 8 Δεκεμβρίου

Σε Μεγανήσι, Κάλαμο και Καστό η Αxion Hellas από τις 5 έως 8 Δεκεμβρίου

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στo Μεγανήσι, στον Κάλαμο και στον Καστό, στα τρία μικρά νησιά του Ιονίου Πελάγους, θα πραγματοποιήσει την 8η αποστολή της η Αxion Hellas, από τις 5 έως τις 8 Δεκεμβρίου.

Λίγες ημέρες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, 33 γιατροί 20 ειδικοτήτων, 10 νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό και 20 βοηθοί διαφορετικών ειδικοτήτων της Αxion Hellas, θα βρεθούν για τρίτη φορά κοντά στους λιγοστούς κατοίκους των νησιών μας, προκειμένου να τους προσφέρουν την ευκαιρία να υποβληθούν στις μικροβιολογικές και ιατρικές εξετάσεις που επιθυμούν, στον τόπο τους. Μαζί με την ιατρική ομάδα της Axion Hellas θα συμμετέχει και η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία με φορητό μαστογράφο.

Συμπληρωματικά το ίδρυμα ΜΑΝΑ θα συμμετέχει στις ιατρικές δράσεις για να αφυπνίσει τις γυναίκες των νησιών για τον καρκίνο του μαστού και της μήτρας, καθώς και το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ για να ενημερώσει και να προσελκύσει εθελοντές-δότες για την μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Η εκπαιδευτική ομάδα της Axion Hellas θα οργανώσει πλήθος εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δράσεων. Μεταξύ άλλων οι κάτοικοι των νησιών θα μπορούν: – να παρακολουθήσουν ένα ταξίδι στη γεύση και την τέχνη, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση, με τίτλο «Ο Διάπλους από το χθες στο σήμερα στην τέχνη και τη γαστρονομία»

– να συμμετάσχουν στο βιωματικό παιχνίδι «Γαλάζια Εξερεύνηση» που ευαισθητοποιεί και εκπαιδεύει τους μικρούς μας φίλους, στο πως να εκτιμούν και να προστατεύουν το θαλάσσιο οικοσύστημα

-τα παιδιά του νηπιαγωγείου και του δημοτικού να παρακολουθήσουν ένα θεατρικό εργαστήρι βασισμένο σε λαϊκά παραμύθια και παραδόσεις του τόπου μας, με τίτλο

«Θεατρικό παιχνίδι».

Επίσης, οι εθελοντές της Αxion Hellas και η WWF θα πραγματοποιήσουν δράσεις καθαρισμού παραλιών.

Η Αxion Hellas στην 8η αποστολή της, θα έχει επίσης κοντά της το Δίκτυο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη SDSN και το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας GNHM και με τη δράση«Ωκεανοί», θα ενημερώνει τους νησιώτες όλων των ηλικιών, για τους ωκεανούς, τις θάλασσες, τους κινδύνους που ελλοχεύουν και τους τρόπους προστασία τους από την κλιματική αλλαγή.

Τέλος, συνοδοιπόρος της Αxion Hellas, σε αυτό το ταξίδι ανθρωπιάς για μια ακόμη φορά και η Ένωση μη κερδοσκοπικών σωματείων «Μαζί για το παιδί», προκειμένου να προσφέρει ψυχολογική στήριξη σε οικογένειες και παιδιά που ζουν σε αυτές τις πανέμορφες, απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή