Πρόβλημα στο Κατάρ με τα καταλύματα

Πρόβλημα στο Κατάρ με τα καταλύματα

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαν να μην έφθαναν όλα τα προβλήματα με τις καιρικές συνθήκες, την κακομεταχείριση των εργατών, την απουσία ποδοσφαιρικής παράδοσης κ.λπ., το Κατάρ έχει τρία χρόνια πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου τον Νοέμβριο του 2022 για να αντιμετωπίσει και τη σπαζοκεφαλιά τού πώς θα χωρέσει στις υποδομές του όλους τους επισκέπτες που κάθε μεγάλο τουρνουά φιλοξενεί. Κι αυτό διότι, πέρα από τους ποδοσφαιριστές και τους συνοδούς, στο εμιράτο πρόκειται να συρρεύσουν και χιλιάδες φίλαθλοι, σε μια πόλη, την Ντόχα, που δεν έχει φιλοξενήσει ποτέ μια διοργάνωση του μεγέθους ενός Μουντιάλ.

Οι Καταριανοί έχουν δηλώσει ότι είναι στα θετικά της διοργάνωσης το ότι όλοι οι αγώνες θα γίνουν σε μία πόλη, γλιτώνοντας τους φιλάθλους, τις ομάδες και τα ΜΜΕ από τα κοστοβόρα ταξίδια και τις αλλαγές ξενοδοχείων. Ωστόσο, τα ξενοδοχεία απλώς δεν φτάνουν. Δημοσίως οι διοργανωτές διακηρύσσουν ότι αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα και ετοιμάζουν πρόγραμμα που θα συνδυάζει ανέγερση καταλυμάτων και μίσθωση υπαρχόντων κτιρίων για να βρεθούν τα 100.000 δωμάτια που απαιτεί η FIFA. Ωστόσο, προβλέπεται κι ένα μεγάλο… στρίμωγμα, ειδικά στη φάση των ομίλων, με τις 32 ομάδες και τους οπαδούς τους όλους στην ίδια πόλη ταυτοχρόνως. Σκοπός τους, λοιπόν, είναι να προπωληθούν όσο γίνεται περισσότερα εισιτήρια και να ελαχιστοποιηθούν οι επισκέπτες στην Ντόχα χωρίς εισιτήριο, συντονίζοντας την τακτική στέγασης με αυτή της πώλησης εισιτηρίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή