Σοβαρά προβλήματα στη Χαλκιδική από την κακοκαιρία – Πλημμύρισε η Ολυμπιάδα (βίντεο – φωτογραφίες)

Σοβαρά προβλήματα στη Χαλκιδική από την κακοκαιρία – Πλημμύρισε η Ολυμπιάδα (βίντεο – φωτογραφίες)

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι έντονες βροχοπτώσεις που «σαρώνουν» τις τρεις τελευταίες μέρες τη Χαλκιδική προκάλεσαν προβλήματα και ζημιές σε αρκετές περιοχές του νομού και σε επαρχιακούς δρόμους, λόγω συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών.

Πλημυρικά φαινόμενα αντιμετωπίζει αυτή την ώρα η περιοχή της Ολυμπιάδας. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αριστοτέλη, Στέλιο Βαλιάνο, ορμητικά νερά από χειμάρους είχαν κατακλείσει νωρίτερα την είσοδο στην Ολυμπιάδα (στο τμήμα του δρόμου από τον Σταυρό). Ο δρόμος άνοιξε ωστόσο όπως είπε ο κ Βαλιάνος η κατάσταση στην Ολυμπιάδα είναι πολύ δύσκολη.

Oπως είπε, οι χείμαροι έχουν κατεβάσει πέτρες, πρανή και φερτά υλικά σε δρόμους, αυλές και σε σπίτια … Τα νερά παρέσυραν τουλάχιστον ένα αυτοκίνητο ακόμη και ένα κοντέινερ.

Σοβαρά προβλήματα στη Χαλκιδική από την κακοκαιρία – Πλημμύρισε η Ολυμπιάδα (βίντεο – φωτογραφίες)-1

Επί ποδός είναι όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες, μηχανήματα του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δυνάμεις της αστυνομίας και υπάλληλοι δήμων. Επιχειρούν όπου κρίνεται απαραίτητο.

Ο διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας της Πυροσβεστικής, Κώστας Παχίδης που βρίσκεται στην περιοχή ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ότι «έχει πλημμυρίσει η Ολυμπιάδα… είναι ένα ποτάμι».

Σοβαρά προβλήματα στη Χαλκιδική από την κακοκαιρία – Πλημμύρισε η Ολυμπιάδα (βίντεο – φωτογραφίες)-2

Σύμφωνα με τον κ. Παχίδη, έχουν γίνει ήδη δύο απεγκλωβισμοί.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε τις τελευταίες ώρες 17 κλήσεις για άντληση υδάτων στην περιοχή της Αρναίας κι επιχείρησε σε 9 από αυτές . Αντλήσεις υδάτων έγιναν στον Σταυρό και στην Ιερισσό όπου χρειάστηκε να γίνει απομάκρυνση και δέντρων που είχαν πέσει.

Σοβαρά προβλήματα στη Χαλκιδική από την κακοκαιρία – Πλημμύρισε η Ολυμπιάδα (βίντεο – φωτογραφίες)-3

Στο μεταξύ, με νεότερη ενημέρωσή της η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας γνωστοποίησε ότι αποκαταστάθηκαν τα δύο από τα τρία σημεία στους επαρχιακούς δρόμους της Χαλκιδικής στα οποία το πρωί είχε διακοπεί η κυκλοφορία. Η διακοπή της κυκλοφορίας λόγω συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών, συνεχίζεται όμως στην επαρχιακή οδό Πολυγύρου – Ιερισσού, στο ύψος των Πλανών (31ο χιλιόμετρο).

Σοβαρά προβλήματα στη Χαλκιδική από την κακοκαιρία – Πλημμύρισε η Ολυμπιάδα (βίντεο – φωτογραφίες)-4

Σε αρκετά τμήματα του επαρχιακού δικτύου, κυρίως της Βόρειας Χαλκιδικής κατά διαστήματα χρειάστηκε να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων για την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών καθώς είχαν υπερχειλίσει χείμαροι και ο ποταμός Χαβρίας.

Βίντεο – Φωτογραφίες: halkidikinews.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή