Τούρκος υπουργός Ενέργειας: Πέντε νέες γεωτρήσεις στην Αν. Μεσόγειο το 2020

Τούρκος υπουργός Ενέργειας: Πέντε νέες γεωτρήσεις στην Αν. Μεσόγειο το 2020

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις προθέσεις της Αγκύρας σχετικά με τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο παρουσίασε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας.

Μιλώντας στην επιτροπή σχεδιασμού και προϋπολογισμού του τουρκικού κοινοβουλίου σχετικά με τα σχέδια προϋπολογισμού του υπουργείου για το 2020, ο Φατίχ Ντονμέζ ανακοίνωσε την συνέχιση των γεωτρήσεων.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, στόχος της κυβέρνησης είναι πέντε νέες γεωτρήσεις στην περιοχή μέσα στο επόμενο έτος.

Οπως σημειώνεται, η Τουρκία, ως εγγυήτρια δύναμη για την "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου" (ΤΔΒΚ), διεξάγει επί του παρόντος δραστηριότητες εξερεύνησης υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο με δύο πλοία γεώτρησης, το Fatih και το Yavuz, μαζί με τα σεισμογραφικά πλοία Oruc Reis και Barbaros Hayrettin Pasa στην ίδια περιοχή.

Τα τουρκικά πλωτά γεωτρύπανα, μαζί με τα σεισμογραφικά πλοία μέχρι σήμερα έχουν ερευνήσει 37 χιλιάδες χιλιόμετρα στην ανατολική Μεσόγειο ενώ έχουν προγραμματιστεί άλλες πέντε γεωτρήσεις για το 2020, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο Anadolu.


Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή