Η Ακρα Δεξιά στην Ελλάδα – μια εξαίρεση στην Ευρώπη;

Η Ακρα Δεξιά στην Ελλάδα – μια εξαίρεση στην Ευρώπη;

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συζήτηση με θέμα «Η Ακρα Δεξιά στην Ελλάδα – μια εξαίρεση στην Ευρώπη;» διοργανώνει το ίδρυμα Friedrich-Ebert-Stiftung στην Αθήνα, στο πλαίσιο του «Δικτύου ενάντια στην Ακροδεξιά».

Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες η Άκρα Δεξιά κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος. Η Ελλάδα ωστόσο φαίνεται να αποτελεί εξαίρεση: στις τελευταίες εκλογές του Ιουλίου του 2019, το νεοναζιστικό μόρφωμα «Χρυσή Αυγή» δεν κέρδισε καμία κοινοβουλευτική έδρα. Το λαϊκίστικό ριζοσπαστικό Δεξιό κόμμα «Ελληνική Λύση» συγκέντρωσε μεν το 3,7% των ψήφων, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις όμως δεν έχει καταφέρει να αυξήσει τα ποσοστά της μέχρι στιγμής. Γιατί η Άκρα Δεξιά στην Ελλάδα – σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες – έχει έως τώρα χαμηλή υποστήριξη; Σε ποιο βαθμό τα υπόλοιπα κόμματα κατάφεραν να καταπολεμήσουν την ρητορική της Άκρα Δεξιάς και να αποδυναμώσουν αντίστοιχα κινήματα; Ποιο ρόλο παίζει η επανάκαμψη του δικομματισμού στις εκλογές του Ιουλίου 2019; Ποιες είναι οι διαφορές σε σχέση με τις εξελίξεις σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες;

Η συζήτηση όλων των παραπάνω θεμάτων θα γίνει στα πλαίσια της παρουσίασης της νέας δημοσίευσης της καθηγήτριας Βασιλικής Γεωργιάδου «Η κατάσταση της Άκρα Δεξιάς στην Ελλάδα».

Θα συζητήσουν οι:

– Βασιλική Γεωργιάδου, Καθηγήτρια, Πάντειο Πανεπιστήμιο

– Γιώργος Παππάς, Δημοσιογράφος, ανταποκριτής στο Βερολίνο για ΕΡΤ/ ΤΑ ΝΕΑ

– Παναγιώτης Βλάχος, Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ

– Συντονισμός: Ξένια Κουναλάκη, Δημοσιογράφος (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 26 Νοεμβρίου και ώρες 6.30 μμ. – 8.30 μμ. στο πολυχώρο εκδηλώσεων «ΕΒΔΟΜΟΣ», Καραγιώργη Σερβίας 4, 10562 Αθήνα.

Δηλώσεις συμμετοχής στο [email protected].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή