Αύξηση εσόδων λόγω επέκτασης του Smart Park αναμένει η REDS το 2020

Αύξηση εσόδων λόγω επέκτασης του Smart Park αναμένει η REDS το 2020

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική αύξηση εσόδων από μισθώματα σε 10 εκατ. ευρώ και του τζίρου των καταστημάτων σε 90 εκατ. ευρώ προσδοκά για το 2020 η διοίκηση της REDS, ως αποτέλεσμα της επέκτασης του εμπορικού πάρκου Smart Park στη Γυαλού των Σπάτων. Η νέα «πτέρυγα» του πάρκου ξεκίνησε τη λειτουργία της στις αρχές του μήνα, προσθέτοντας 15.000 τ.μ. εμπορικών χώρων, εκ των οποίων μισθωμένοι είναι πλέον πάνω από το 80%.

Στις πιο πρόσφατες προσθήκες περιλαμβάνονται οι αλυσίδες Stradivarius, Oysho, Hans & Gretel, Sunwear, Crocs και Sugarfree. Εκτός από τις εν λόγω αλυσίδες, προσύμφωνα μίσθωσης έχουν επίσης υπογράψει τους προηγούμενους μήνες οι εμπορικές αλυσίδες Bo Concept, GAP, Διάφανο, Decathlon, Ashley Homestore, Toys Center και Marks & Spencer. Η εν λόγω επέκταση αποτελεί επένδυση ύψους 25 εκατ. ευρώ, χάρις στην οποία η συνολική εκμισθώσιμη επιφάνεια του εμπορικού κέντρου ανέρχεται πλέον σε 53.000 τ.μ. από 36.500 τ.μ. που ήταν μέχρι πρότινος, χωρίς βέβαια να λαμβάνεται υπόψη και το όμορο εκπτωτικό κέντρο McArthur Glen.

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του φετινού εννεαμήνου του ομίλου Ελλάκτωρ, ήδη το Smart Park «έτρεχε» με ρυθμό αύξησης της επισκεψιμότητας κατά 5,8%, ενώ οι συνολικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά σχεδόν 10%. Αντίστοιχα, αύξηση κατά 8,5% καταγράφεται και στις συγκρίσιμες πωλήσεις (με βάση τις επιφάνειες των καταστημάτων που λειτουργούσαν τόσο το περυσινό εννεάμηνο όσο και το φετινό). Πάντως, τα έσοδα του κλάδου ανάπτυξης ακινήτων του ομίλου κατά το εννεάμηνο διαμορφώθηκαν σε 4,8 εκατ. ευρώ (από 4,9 εκατ. ευρώ), ενώ έπειτα από φόρους σημειώθηκαν ζημίες 1,6 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 0,9 εκατ. ευρώ κατά το περυσινό εννεάμηνο.

Οπως ανέφερε στο πρόσφατο συνέδριο Prodexpo ο κ. Γιάννης Μωραΐτης, επικεφαλής της REDS, το Smart Park έχει καταγράψει συνολικά έσοδα 48 εκατ. ευρώ, κατά τη διάρκεια των οκτώ ετών λειτουργίας του, ενώ οι πωλήσεις των καταστημάτων του ανέρχονται σε 435 εκατ. ευρώ. Η δε επέκταση που εγκαινιάστηκε πριν από λίγες εβδομάδες, όχι μόνο ενισχύει τα έσοδα της εταιρείας, αλλά παράλληλα βελτιώνει και τη συνολική εμπειρία των επισκεπτών του πάρκου, καθώς εκτός από τα νέα καταστήματα έχουν προστεθεί και νέοι χώροι πρασίνου, αλλά και αναψυχής. Παράλληλα, το τελευταίο διάστημα υπεγράφη η παράταση εγγυημένης διάρκειας της εμπορικής μίσθωσης του καταστήματος Jumbo μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2029, με την εισηγμένη εταιρεία να προβαίνει σε αναδιάρθρωση του ποσού ενοικίασης, αυξάνοντας τον χώρο πώλησης του υφιστάμενου καταστήματος σε περίπου 8.000 τ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή