Το δύσκολο έργο του Πιτίνο

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον πάγκο του Παναθηναϊκού, ο Ρικ Πιτίνο επιστρέφει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, μετά βαΐων και κλάδων, για να προσπαθήσει να οδηγήσει τους «πράσινους» ξανά στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, ολοκληρώνοντας την αποστολή που έμεινε ημιτελής στα περσινά πλέι οφ. Η παράλληλη, αμισθί ενασχόληση του Αμερικανού τεχνικού με την εθνική ομάδα, όμως, παραμένει σε εκκρεμότητα, κάτι που θα διευκρινιστεί στη συνάντηση που θα έχει με τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο Πιτίνο δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με την ομοσπονδία, έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, χαρακτήρισε τιμή τη συνεργασία του και δήλωσε ότι θα είναι αφοσιωμένος στη διεκδίκηση πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Αμερικανός τεχνικός βίωσε στην πρώτη θητεία του στην Ελλάδα τη διαχρονική διαμάχη των «αιωνίων» αντιπάλων, μέχρις εσχάτων, και πιθανόν να έχει αντίκτυπο και στο πρόσωπό του ως προπονητή της Εθνικής. Μπορεί ο 67χρονος τεχνικός να χαίρει παγκόσμιας αναγνώρισης από το πλούσιο βιογραφικό του και να έχει περίοπτη θέση στους κορυφαίους προπονητές του αμερικανικού μπάσκετ, αλλά σε χώρες όπως η Ελλάδα της «αιώνιας» αντιπαράθεσης, φαίνεται πως δύσκολα θα καταφέρει να επιφέρει την ενότητα, παρά την όποια μέγιστη προσπάθεια ήδη καταβάλλει.

Η ΕΟΚ στη μία και μοναδική συνάντηση που είχε με τον προπονητή- θρύλο του αμερικανικού μπάσκετ, δεν τον δέσμευσε με αποκλειστική ενασχόληση στην εθνική ομάδα. Του έχει αναθέσει «εν λευκώ» την τεχνική ηγεσία και χωρίς να υπάρχει οικονομικό σκέλος στη συμφωνία. Η ομοσπονδία, όμως, παρά τη μακρόχρονη εμπειρία της και τη φημολογία που προϋπήρχε για την επιστροφή του Πιτίνο στον πάγκο του Παναθηναϊκού, αιφνιδιάστηκε από το γεγονός της νέας επαγγελματικής συνεργασίας του προπονητή με τους «πράσινους».

Ο κόουτς, ακόμα κι αν δεν είχε συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό, θα εργαζόταν για την Εθνική, εξωγηπεδικά, μέχρι τη λήξη της τρεχούσης περιόδου. Πλέον, είναι αβέβαιο αν θα παραστεί, την ερχόμενη Τετάρτη, στην κλήρωση των προολυμπιακών τουρνουά. Επιπλέον, δεν θα έχει το χρονικό περιθώριο να ταξιδέψει στο Μαϊάμι για να συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον Γιάννη και τον Θανάση Αντετοκούνμπο και εν μέσω των υποχρεώσεων του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα, θα πρέπει να συναντήσει τον Κώστα Σλούκα και τον Κώστα Κουφό.

Στη δεύτερη θητεία του στον Παναθηναϊκό, ο προπονητής θέλει να βγάλει τον καλύτερο εαυτό κάθε παίκτη του, να διορθώσει τις αδυναμίες που υπάρχουν, πρωτίστως στον αμυντικό τομέα και στη θέση του σέντερ. Πρώτος στόχος του Πιτίνο είναι να πεισθούν, κυρίως, οι παίκτες που είναι συμπατριώτες του να παίξουν άμυνα, ενώ στην επίθεση θα κάνει αυστηρή κατανομή ρόλων. Ο Αμερικανός τεχνικός είναι ικανοποιημένος σε μεγάλο ποσοστό από το ρόστερ της φετινής ομάδας, αλλά θα προχωρήσει τουλάχιστον σε μία διορθωτική κίνηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή