Σε καλή ρότα η Εθνική μας

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να λοιπόν που τα χαμόγελα αισιοδοξίας επέστρεψαν για την Εθνική ποδοσφαίρου. Οι δύο τελευταίες νίκες, με τις οποίες ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2020, έδωσαν υποσχέσεις, ενόψει του Παγκοσμίου του 2022.

Μπορεί οι αντίπαλοί μας, σ’ αυτά τα παιχνίδια, όπως και στα δύο προηγούμενα, να ήταν αδιάφοροι, όπως ακριβώς κι εμείς, όμως εκείνο που ξεχώρισε, ήταν η διάθεση όσων αγωνίστηκαν, καθώς και η συνεργασία μεταξύ τους. Εδειξαν πως υπάρχει το «οικογενειακό» κλίμα, που είναι απαραίτητο σε κάθε ομάδα.

Πέρα όμως από το τι επικρατεί στα αποδυτήρια, υπάρχει και η εικόνα που παρουσίασαν στον αγωνιστικό χώρο. Και αυτή είναι τελείως

διαφορετική από τη φιλοσοφία που επικρατούσε. Το σκεπτικό, πως «αφού δεν μπορούμε να παίξουμε εμείς, χαλάμε και την ανάπτυξη του αντιπάλου», φαίνεται πως ξεπεράστηκε.

Είναι σίγουρο πως και το «ατμοσφαιρικό» και το «αγωνιστικό» οφείλονται στον ομοσπονδιακό προπονητή Τζον Φαν’τ Σιπ. Ο Ολλανδός τόλμησε να ξεκινήσει μία ανανέωση προσώπων, επιλέγοντας να μη λάβει υπ’ όψιν του τα «βαριά» ονόματα. Και επιπλέον αποφάσισε να δείξει στους φιλάθλους πως μπορεί και η Ελλάδα να «παράγει» ποδόσφαιρο. Δικαιώθηκε και στα δύο.

Οπωσδήποτε η συνέχεια θα είναι δυσκολότερη. Ο δρόμος προς το Κατάρ θα είναι… φουρτουνιασμένος. Το ζητούμενο είναι ο Φαν’τ Σιπ να επιμείνει στη ρότα που χάραξε και να μην παρεκκλίνει της πορείας του. Πιστεύω πως αν θα φτάσει στο λιμάνι, έχει μικρότερη σημασία, από την απόλαυση του ταξιδιού. Ας δώσει την ευκαιρία να το χαρούν, παίκτες και φίλαθλοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή