Tesla: 146.000 παραγγελίες για το ημιφορτηγό παρά τον θρυμματισμό των τζαμιών

Tesla: 146.000 παραγγελίες για το ημιφορτηγό παρά τον θρυμματισμό των τζαμιών

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο μόλις 24ωρα μετά την παρουσίαση του νέου ημιφορτηγού Cybertruck της Tesla στο Τόκιο, η οποία επισκιάστηκε από τον θρυμματισμό των τζαμιών του μετά το χτύπημα από μεταλλική σφαίρα, σε μια προσπάθεια να αποδειχτεί η ανθεκτικότητά τους, οι παραγγελίες έχουν φτάσει σύμφωνα με το Bloomberg τις 146.000.

Η Tesla επιτρέπει στους πελάτες μέσω της ιστοσελίδας της να παραγγείλουν το ηλεκτρικό φορτηγό προπληρώνοντας 100 δολάρια. Ο Ελον Μασκ ανέφερε μέσω Twitter ότι το 42% των παραγγελιών είναι με διπλό κινητήρα με τιμή έναρξης τα 49.900 δολάρια και το 41% έχει παραγγείλει το φορτηγό με τον τριπλό κινητήρα στην τιμή των 69.900 δολαρίων. Μόλις το 17% έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για το φορτηγό με έναν κινητήρα στην τιμή των 39.900 δολαρίων.

Πάντως, όπως σημειώνει το Bloomberg, η εταιρεία έχει προϊστορία στο να παρουσιάζει μελλοντικά προϊόντα σε ενθουσιασμένους πελάτες, οι οποίοι καταθέτουν μια προκαταβολή, και να τους τα παραδίδει μετά από χρόνια.

Πριν από δύο χρόνια η Tesla παραουσίασε ένα ημιφορτηγό και ένα αθλητικό αυτοκίνητο Roadster επόμενης γενιάς αλλά η παραγωγή δεν έχει ακόμη ξεκινήσει για κανένα από τα δύο. Φέτος την άνοιξη, ο Μασκ παρουσίασε επίσης το Model Y, η παραγωγή του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο καλοκαίρι. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι έως το τέλος Σεπτεμβρίου η εταιρεία είχε συμπληρώσει από προκαταβολές για το Model Y 665 εκατομμύρια δολάρια. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή