Υποβολείο

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αλληλεγγύη» σε ποιον; l Θα μας εξηγήσει ποτέ κανείς; l Διότι η διαβόητη «εισφορά αλληλεγγύης», που μας φορέθηκε στα πρώτα χρόνια της κρίσης ως «προσωρινό μέτρο», παραμένει μεν «εισφορά», και μάλιστα τσουχτερή, μέχρι σήμερα, l αλλά αυτό το «αλληλεγγύης» το κατανοεί κανείς πια; l Αλληλεγγύη σε ποιον; l Σε ποιους πηγαίνουν τα μεγάλα ποσά που πληρώνουμε κάθε χρόνο; l -όσοι πληρώνουμε δηλαδή. l Μήπως η «εισφορά αλληλεγγύης» διατηρείται διότι έτσι μπορούν να συνεχίζουν να φοροδιαφεύγουν ανενόχλητοι οι εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες που δηλώνουν ετήσιο εισόδημα ώς 10.000 ευρώ; l Κανονικά από την «εισφορά» αυτή θα έπρεπε να ωφελούνται l ακριβώς για λόγους αλληλεγγύης l όσοι δεν γίνεται να κρύψουν εισοδήματα, δηλαδή οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι l -ιδίως αυτοί των χαμηλών και μεσαίων κλιμακίων που δεν έχουν εισοδήματα από άλλες πηγές. l Να ωφελούνται διά της απαλλαγής τους από την «εισφορά» αυτή, όχι με κανένα «μέρισμα» από τις εισπράξεις της. l Αυτή θα ήταν πραγματική αλληλεγγύη, όχι «αλληλεγγύη» του θόλου. l Αντε, γιατί παραέχουν χάσει πια οι λέξεις τη σημασία τους. l Πληρώνουν οι ξεζουμισμένοι για «αλληλεγγύη» σε φοροφυγάδες και τομαριστές.

l Υστερόγραφο: Η ανωτέρω ιερεμιάς είχε ήδη γραφεί όταν προ ημερών κυκλοφόρησαν ανεπιβεβαίωτες ακόμη πληροφορίες l πως μέρος από το εναπομείναν φετινό πλεόνασμα θα διατεθεί για να μειωθεί κάπως η «εισφορά αλληλεγγύης». l Οριζοντίως  θα μειωθεί όπως ψυχανεμίζομαι, l δηλαδή στους πάντες, χωρίς κανένα κριτήριο, l μπας και χάσουν τον μπουναμά και οι αεί αυτομπουναμιζόμενοι l -τα τσακάλια και τα αρπακτικά. l Η αξίωση παραμένει: l «Αλληλεγγύη» στους ξεζουμισμένους. l Και μόνο.

l (Να δούμε αν θα κάνει η Κεντροδεξιά αυτό που δεν έκανε η παλαβή Αριστερά όσο ήταν εν τη βασιλεία της.) l «Εισβάλλει η αστυνομία στα πανεπιστήμια!» l -φρικιούν ακόμη και ευρυμαθείς σχολιαστές, πλην ζαίοι ανεξίτηλα βαμμένοι. l Το «καταδικάζουν» χωρίς να νοιάζονται γιατί και πότε μπορεί να συμβαίνει αυτό. l Ο κακός χαμός να γίνεται εκειμέσα, ακόμη και εγκλήματα εν καιρώ ειρήνης και δημοκρατίας, l «εισβάλλουν στα πανεπιστήμια!» μαδιούνται. l Η «κυβερνητική αυθαιρεσία» και η «αυταρχικότητα» που 45 χρόνια τώρα παγίως «καταγγέλλουν» οι πάσης φύσεως αριστεροί l και που στην πραγματικότητα «τα δικά τους παιδιά» έχουν επιβάλει βιαίως στα πανεπιστήμια l -με τη ζέουσα (και ζαίουσα) αρωγή πολλών καθηγητάδων τους- l κάποια στιγμή θα λήξει. l Θα πάψουμε κάποτε να είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που μέσα στα πανεπιστήμιά της επικρατεί το «έτσι θέλω» των μπαχαλάδων και των καθοδηγητών τους. l Το δε γοργόν και χάριν έχει. l (Που ποιο «γοργόν» -45 χρόνια…). l Πού ’σαι, Κυριάκο: Τώρα που καταλήγετε σε αποφάσεις για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, l μη λησμονήσετε αυτό που η Αννα Διαμαντοπούλου επισήμανε στο εξαίρετο άρθρο της την προπερασμένη Κυριακή στην «Κ»: l «Σε κάθε τόπο μεταφοράς (προσφύγων), δάσκαλοι από την πρώτη μέρα».

l Για το καλό τους, αλλά και για να αποφευχθούν, ή να μετριαστούν, μελλοντικά ντράβαλα. l Εν αρχή ην η γλώσσα. l Δεν έφυγαν στο εξωτερικό μόνο επειδή δεν έβρισκαν δουλειά. l Είναι πολλοί όσοι δεν άντεχαν και την έλλειψη αξιοκρατίας ή την κρατική αδιαφορία για ουσιώδη ζητήματα.

l Λόγου χάρη ο κορυφαίος σε διεθνές επίπεδο βιολονίστας Λεωνίδας Καβάκος: l «Βαρέθηκα να είμαι άχρηστος στην πατρίδα μου» είπε στην «Κ» της περασμένης Κυριακής και στην Τασούλα Επτακοίλη. l Και πρόσθεσε: «Ο δεύτερος λόγος που έφυγα ήταν ο Σύριζα. l Μου δημιουργούσε τεράστια δυστυχία αυτή η αισθητική με αρνητικό πρόσημο…». l Αυτό που συχνά πονούσε περισσότερο κι απ’ την ανέχεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή