H ξενοδοχειακή αναγέννηση της πλατείας Ομονοίας

H ξενοδοχειακή αναγέννηση της πλατείας Ομονοίας

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον έξι νέα ξενοδοχεία, κυρίως τεσσάρων αστέρων, αναμένεται να λειτουργήσουν πέριξ της πλατείας Ομονοίας κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών, δείγμα της στροφής όλο και περισσότερων επενδυτών στο χαμηλό τμήμα του εμπορικού τριγώνου της Αθήνας, που επίσης απέχει ελάχιστα από το Μοναστηράκι και τον βράχο της Ακρόπολης. Αυτή ακριβώς η εγγύτητα προς δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα, αλλά και το χαμηλότερο κόστος σε σχέση με τα ακίνητα της πλατείας Συντάγματος, έχουν προσελκύσει νέους «παίκτες» και επενδύσεις, που αναμένεται να αλλάξουν μορφή στην παρηκμασμένη περιοχή.

Την πλέον επιθετική στρατηγική έχει εκπονήσει ο ισραηλινός ξενοδοχειακός όμιλος Brown Hotels, ο οποίος έχει ήδη εξασφαλίσει την παρουσία του σε τρία ακίνητα της περιοχής. Η πιο πρόσφατη κίνηση αφορά την εξασφάλιση άδειας για την ανακατασκευή και λειτουργία ως ξενοδοχείου τού κτιρίου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Βερανζέρου και Μαρίκας Κοτοπούλη, σχεδόν απέναντι από το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας. Πρόκειται για το κτίριο που μέχρι πρότινος στέγαζε τα γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ.

Εκτός από το εν λόγω ακίνητο, η Brown Hotels ετοιμάζεται να λειτουργήσει σε λίγες εβδομάδες το πρώην Athens Acropol, το οποίο παρέμενε κλειστό από τις αρχές του 2011. Το ακίνητο, που βρίσκεται πάνω στην πλατεία, στην οδό Πειραιώς 1, ανακαινίζεται πλήρως και θα ανοίξει σύντομα τις πύλες του ως Brown Acropol, προσφέροντας 165 δωμάτια. Επιπλέον, η Brown Hotels έχει υπομισθώσει και το πρώην La Mirage, επίσης στην οδό Μαρίκας Κοτοπούλη. Το εν λόγω ακίνητο μισθώνεται από τον επιχειρηματία κ. Στ. Ιωαννίδη, ο οποίος είχε προσφέρει το υψηλότερο τίμημα σε σχετικό διαγωνισμό που πραγματοποίησε πριν από λίγους μήνες η Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, που διαχειρίζεται το κτίριο. Στη συνέχεια ο κ. Ιωαννίδης το υπομίσθωσε στον όμιλο Brown, ο οποίος και θα είναι ο χρήστης του.

Παρουσία στην Ομόνοια διαθέτει πλέον και ο σουηδικός όμιλος Sterner Stenhus του Ελληνοσουηδού επιχειρηματία κ. Ηλία Γεωργιάδη, ο οποίος τον Μάιο απέκτησε το ξενοδοχείο «Ελλάς», το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σατωβριάνδου και Γ΄ Σεπτεμβρίου. Το εν λόγω ξενοδοχείο έχει επίσης να λειτουργήσει από το 2010. Η Sterner Stenhus σχεδιάζει την ανακατασκευή του κτιρίου και για τον σκοπό αυτό βρίσκεται σε συζητήσεις με ενδιαφερόμενες ξενοδοχειακές αλυσίδες. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες η εταιρεία επισημοποίησε και την πρόθεσή της να εξαγοράσει σχεδόν το 90% της εισηγμένης εταιρείας ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων Pasal Development.

Ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων ετοιμάζεται και στην οδό Σταδίου 65, από την κοινοπραξία της Dimand Real Estate και της EBRD (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης), που επενδύει περί τα 20 εκατ. ευρώ για την ανακατασκευή του κτιρίου. Πρόκειται για το Σαρόγλειο Μέγαρο, επίσης ιδιοκτησίας των Ενόπλων Δυνάμεων – συγκεκριμένα ανήκει στη Λέσχη Αξιωματικών και στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού. Με βάση το σημερινό χρονοδιάγραμμα, το εν λόγω κτίριο αναμένεται να λειτουργήσει το 2020, ενώ υφίσταται συμφωνία με τον ξενοδοχειακό όμιλο Marriott, ο οποίος θα εισάγει το σήμα Moxy για πρώτη φορά στην Αθήνα (έχει προηγηθεί η αγορά της Πάτρας).

Ενα ακόμα ξενοδοχείο, επίσης από την πάνω πλευρά της πλ. Ομονοίας, το οποίο αναμένεται να εγκαινιαστεί το 2020 είναι το «Κάνιγγος 21», στη συμβολή των οδών Κάνιγγος 21 και Χαλκοκονδύλη 12. Το κτίριο είναι ιδιοκτησίας του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Επικούρησης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων και σήμερα μισθώνεται από τη Zeus International για τα επόμενα 20 χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή