To «Αϊβαλί» στις ΗΠΑ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το graphic novel «Αϊβαλί» του Solοup συνεχίζει το ταξίδι του με επόμενο σταθμό την Αμερική. Το βιβλίο, που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το 2014 (εκδόσεις Κέδρος) κερδίζοντας τις εντυπώσεις, μέχρι σήμερα έχει μεταφραστεί στη Γαλλία (εκδόσεις Steinkis) και στην Τουρκία (εκδόσεις Istos). Ακόμη, έχει συμφωνηθεί για το 2020 η κυκλοφορία του στα ισπανικά. Πρόσφατα, όμως, άνοιξε τα φτερά του και στις ΗΠΑ, όπου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Somerset Hall Press με έδρα τη Βοστώνη, σε μετάφραση του Τομ Παπαδημητρίου, καθηγητή Ιστορικών Σπουδών και Νεοελληνικής Ιστορίας στο πανεπιστήμιο Stockton στο Νιου Τζέρσεϊ. Παρουσιάσεις έγιναν ήδη σε πόλεις της Αμερικής, στο Σακραμέντο, στη Βοστώνη, στο Σαν Φρανσίσκο, στη Νέα Υόρκη και στη Φιλαδέλφεια, και θα ακολουθήσουν και άλλες.

Τα διάσπαρτα νησιά της μνήμης

O βραβευμένος συγγραφέας και αγαπητός συνάδελφος Ηλίας Μαγκλίνης παρουσιάζει την Τετάρτη 27/11 στον πολιτιστικό οργανισμό Πύρνα (Koκκιναρά 43, Κηφισιά), στις 6.30 μ.μ., το καινούργιο του βιβλίο με τίτλο «Είμαι όσα έχω ξεχάσει», που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο: «…και αν τελικώς η μνήμη δεν είναι άλλο παρά διάσπαρτα νησιά μέσα σε μιαν απέραντη θάλασσα λήθης; Με άλλα λόγια, μήπως είμαστε όσα έχουμε ξεχάσει;» αναρωτιέται ο πρωτοπρόσωπος αφηγητής αυτής της αληθινής ιστορίας περνώντας από το ένα νησί στο άλλο, σκαλίζοντας άλλοτε σαν αρχαιολόγος και άλλοτε σαν αστρονόμος που παρατηρεί το παρελθόν του σύμπαντος, τον άνθρωπο που ήταν ο πατέρας του προτού γίνει πατέρας του, τη χώρα του προτού γίνει χώρα του. Την παρουσίαση θα προλογίσει η Ελένη Μπούρα, υπεύθυνη ελληνικής πεζογραφίας των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Ξεφυλλίζοντας 1,26 εκατ. δολάρια

Στο αστρονομικό –για βιβλίο κόμικς– ποσό του 1,26 εκατ. δολαρίων πουλήθηκε ένα σπάνιο τεύχος της Μarvel σε δημοπρασία που έγινε πριν από λίγες ημέρες. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το πρώτο τεύχος που εξέδωσε η Marvel, το 1939, και όπως είπαν οι υπεύθυνοι του οίκου δημοπρασιών Heritage Auctions είναι σε άριστη κατάσταση και δεν έχει ίχνος σκισίματος στο χαρτί. Στο τεύχος εμφανίζονται οι ήρωες Human Torch, Ka-Zar, Angel και Sub-Mariner.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή