ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χοιρινά σνίτσελ με γκοργκοντζόλα και φασκόμηλο

Δημήτρης Κοντόπουλος

Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Σνίτσελ, Χοιρινό, Τυριά, Ροκφόρ, Παρμεζάνα, Ψωμιά, Πανέ, Συνταγές, Κυρίως Πιάτο

Εύκολο / Προετοιμασία: 15΄, Ψήσιμο: 10΄

Φαγητό της στιγμής, με ξεχωριστή νοστιμιά και δυνατά αρώματα.

Υλικά (για 4 μερίδες)
  • 4 χοιρινά σνίτσελ (κομμένα και χτυπημένα από τον κρεοπώλη)
  • 80 γρ. γκοργκοντζόλα, θρυμματισμένη (ή άλλο μπλε τυρί της αρεσκείας μας)
  • 70 γρ. θρυμματισμένο μπαγιάτικο ψωμί
  • 25 γρ. βούτυρο (λιωμένο σε ένα μπρίκι)
  • 12 μικρά φύλλα φασκόμηλο φρέσκο (ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερό)
  • 30 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C, στη λειτουργία του γκριλ, και στρώνουμε ένα μέτριο ταψί με λαδόκολλα.

Απλώνουμε στο ταψί τα σνίτσελ και τα αλατοπιπερώνουμε. Τα αλείφουμε με το μπλε τυρί.

Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα απλώνουμε πάνω στα σνίτσελ και από τις δύο πλευρές, έτσι ώστε να τα καλύψουν καλά.

Ψήνουμε για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ