«Διερχόμενοι» μέσα στον χρόνο

«Διερχόμενοι» μέσα στον χρόνο

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είδαμε τους «Διερχόμενους», τη γλυπτική εγκατάσταση του Γιώργου Ξένου για πρώτη φορά πριν από έξι χρόνια στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών. Η διαδρομή μέσα στη φύση, δίπλα στην Ιστορία, ανάμεσα σε αυτούς τους ορατούς-αόρατους ανθρώπους, τόνιζε το μεταφυσικό στοιχείο στη δουλειά του καλλιτέχνη. Κάθε συνάντηση έμοιαζε με χρησμό για τον επισκέπτη.

Αυτό τον μήνα οι «Διερχόμενοι», ένα έργο σε εξέλιξη αποτελούμενο από πλήθος ανθρωπίνων περιγραμμάτων από σίδηρο, επιστρέφουν σε έναν διαφορετικό αλλά εξίσου σπουδαίο χώρο, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη. «Η ενότητα των έργων μου, που εκτίθεται στο ιστορικό μνημείο Γενί Τζαμί είναι μια εγκατάσταση με κεντρικό άξονα τον άνθρωπο», λέει ο καλλιτέχνης, ένας από τους σημαντικούς εκπροσώπους της σύγχρονης ελληνικής τέχνης από τα μέσα περίπου της δεκαετίας του 1980. Και συνεχίζει: «Εστιάζει στη διαχείριση, μετάδοση και μεταφορά της πληροφορίας, συνεχίζοντας τον διάλογο ανάμεσα στο παρελθόν και στο παρόν, προσβλέποντας πάντα στο μέλλον».

Γιώργος Ξένος: Διερχόμενοι, έως 24/1.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή