Η Apple «παραχώρησε» την Κριμαία στη Ρωσία

Η Apple «παραχώρησε» την Κριμαία στη Ρωσία

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Apple συμμορφώθηκε με τις απαιτήσεις της ρωσικής κυβέρνησης σχετικά το πως θα εμφανίζεται η Κριμαία στις διάφορες εφαρμογές της, με αποτέλεσμα η περιοχή να παρουσιάζεται πλέον ως μέρος της ρωσικής επικράτειας.

Η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία από την Ουκρανία το 2014, κίνηση η οποία καταδικάστηκε από το μεγαλύτερο μέρος της διεθνούς κοινότητας.

Πέντε χρόνια αργότερα, η περιοχή εμφανίζεται ως μέρος της επικράτειας της Ρωσίας στις εφαρμογές της Apple, Apple Maps και Weather, όταν κάποιος τις χρησιμοποιεί μέσα από τη Ρωσία. Ωστόσο, οι δύο αυτές εφαρμογές δεν λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο εκτός Ρωσίας, με την Κριμαία να μην εμφανίζεται ως μέρος οποιασδήποτε χώρας.

Ο αμερικανικός κολοσσός βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για αρκετούς μήνες για αυτό το ζήτημα, με την Κρατική Δούμα να κάνει λόγο για «ανακρίβειες» στις εφαρμογές της εταιρείας. Παρότι αρχικά η Apple πρότεινε η Κριμαία να εμφανίζεται ως «αδιευκρίνιστη» γεωγραφικά, η επιτροπή Ασφαλείας και Καταπολέμησης της Διαφθοράς της Δούμας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τελικώς επήλθε συμμόρφωση από την πλευρά της εταιρείας. Ωστόσο, η Apple δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη για το συγκεκριμένο θέμα.

Από την πλευρά της, η Google, η οποία επίσης διαθέτει μία εξαιρετικά δημοφιλής εφαρμογή χαρτών, δεν εμφανίζει την Κριμαία ούτε ως μέρος της Ρωσίας, ούτε της Ουκρανίας. Ωστόσο, κάνει χρήση του ρωσικού και όχι του ουκρανικού αλφάβητου, στην αναγραφή των ονομάτων των διάφορων περιοχών της χερσονήσου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή