Κρουασάν x 4

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χειροκροτούμε όσους μπαίνουν στον κόπο να τα φτιάξουν μόνοι τους από την αρχή και δεν αρκούνται στα μαζικά προψημένα σφολιατοειδή.

Paul

Λεπτότατη, τραγανιστή κρούστα καλοφτιαγμένης σφολιάτας, με χαρακτηριστική ευωδιά βουτύρου. Δεν είναι τυχαία παγκόσμιο success story. Τρυφερή ψίχα χωρίς μακρουλές ίνες, με χρώμα φωτεινό υποκίτρινο. Βιβή Κωνσταντινίδου

Πανεπιστημίου 10, Αθήνα, Τ/210-36.36.962. Κύπρου 70, Γλυφάδα / Λεβίδου 4, Κηφισιά / Ανδρέα Παπανδρέου 13, Χαλάνδρι.

Τάκης

Χωρίς έντονο άρωμα βουτύρου, πιο ανάλαφρα στη γεύση, τα φτιάχνουν κάθε πρωί και εξαφανίζονται πολύ γρήγορα. Γεμιστά με κρέμα – κάπως βαριά–, αλλά και με σοκολάτα, προτείνονται. Λίνα Καπετάνιου

Μισαραλιώτου 14, Ακρόπολη, Τ/210-92.30.052.

Λυκαβηττός

Με λεπτή ζύμη και μικρό μέγεθος, ιδανικά για όσους δεν θέλουν να φάνε πολύ. Φτιάχνουν βουτύρου, με σοκολάτα και με σταφίδες. Λίνα Καπετάνιου

Δεινοκράτους 59, Κολωνάκι, Τ/210-72.11.348.

Queen Bee

Αν το κόψετε στη μέση, θα δείτε τις δεκάδες επάλληλες κυψέλες της ζύμης, αποτέλεσμα εξαιρετικής φυλλοποίησης μιας σωστής σφολιάτας. Μοναδικά κρουστό, με πτυχώσεις. Μας αρέσει πολύ το σκέτο, αλλά και το γεμιστό με μάρτσιπαν, σοκολάτα και ζαχαρένια κρούστα. Νένα Δημητρίου

Πατριάρχου Ιωακείμ 45, Κολωνάκι, Τ/210-72.09.933.

++ Δύο ακόμα

Dimitris Economides, Λεωφ. Κηφισιάς 340, Ψυχικό

Umami Lab, Ελ. Βενιζέλου 59, N. Ερυθραία

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή