Μπάσκετ: «Μπουρλότο» στην Εθνική

Μπάσκετ: «Μπουρλότο» στην Εθνική

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θύμα της κόντρας Παναθηναϊκού Ολυμπιακού γίνεται ξανά η εθνική ομάδα μπάσκετ, ενόψει της διεκδίκησης πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, στο Τόκιο. Η πρόσληψη Πιτίνο από τον Παναθηναϊκό έφερε την αντίδραση του Ολυμπιακού μέσω των τριών διεθνών παικτών του, Πρίντεζη, Παπανικολάου και Κόνιαρη και την απόφασή τους να θέσουν εαυτόν εκτός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Επτά ημέρες πριν από το ντέρμπι των «αιωνίων» αντιπάλων για τη 12η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, στο ΟΑΚΑ, οι τρεις παίκτες του Ολυμπιακού υπέγραψαν επιστολή, η οποία είχε παραλήπτη τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Γιώργο Βασιλακόπουλο, υποστηρίζοντας ότι η παράλληλη παρουσία του Πιτίνο στον «πράσινο» πάγκο και σ’ αυτόν της εθνικής ομάδας, τους αναγκάζει να μην είναι διαθέσιμοι για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Λίγη ώρα μετά, ο Αμερικανός προπονητής, τοποθετήθηκε επί του θέματος με γραπτή δήλωσή του, τονίζοντας πως: «Οταν συναντήθηκα με τους δύο παίκτες του Ολυμπιακού, δεν υπήρχαν “ανοιχτές” θέσεις εργασίας για εμένα, ώστε να κοουτσάρω. Εχω μεγάλο σεβασμό για όλες τις ομάδες στην Ελλάδα. Η εθνική ομάδα δεν έχει σχέση με μία αντιπαλότητα, αλλά με το να αγωνίζεσαι και να τιμάς τη χώρα σου. Θα επιλέξω δώδεκα παίκτες που θα μου δώσουν σπουδαία προσπάθεια για να μας βοηθήσουν να φτάσουμε στη νίκη».

Η δήλωση του κ. Πιτίνο ήρθε άμεσα να σβήσει κάθε σενάριο για δεύτερες σκέψεις του σχετικά με το μέλλον του στην Εθνική, καθώς καθιστά ξεκάθαρη την απόφασή του να παραμείνει στον πάγκο της ομάδας για το Προολυμπιακό τουρνουά.

Στην… αντίπερα όχθη, οι δύο λόγοι που οδήγησαν τους τρεις διεθνείς στον αυτοαποκλεισμό από την εθνική ομάδα, είναι η μη τήρηση της διαβεβαίωσης που είχαν λάβει από τον ίδιο τον Πιτίνο ότι δεν θα συνεργαζόταν με ελληνική ομάδα, ύστερα από την επισημοποίηση της παρουσίας του στον πάγκο της Εθνικής. Παράλληλα, τονίζουν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να βρεθούν εν μέσω της διαχρονικής διαμάχης των «αιωνίων» αντιπάλων και της κορύφωσής της, όπως έχει συμβεί από τα τέλη της προηγούμενης περιόδου.

«Εμείς ήμασταν πάντα ενάντια στην κόντρα του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, ήμασταν πάντοτε παρόντες στην εθνική ομάδα, αλλά δεν μπορούμε να βρισκόμαστε στη μέση. Αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα στο θέμα του προπονητή, εμείς δεν θα μπορούμε να είμαστε μέλη της ομάδας» αναφέρουν και ουσιαστικά ζητούν την απομάκρυνση του Αμερικανού από τον πάγκο της Εθνικής, εφόσον συνεργάζεται με τον Παναθηναϊκό.

Πίσω από αυτή την κίνηση θεωρείται ότι υπάρχει η αντίδραση του Ολυμπιακού, που ήταν αναμενόμενη στον εξελισσόμενο «πόλεμο» με τον Παναθηναϊκό, με νέο «θύμα» την εθνική ομάδα και την τεχνική ηγεσία της. Η έναρξη δεύτερης συνεργασίας του Πιτίνο με τους «πράσινους», δέκα ημέρες μετά την παρουσίασή του από την ΕΟΚ, αποτέλεσε «κόκκινο πανί» για τον Ολυμπιακό που υποστηρίζει ότι όχι μόνο πρόκειται για προμελετημένη κίνηση αλλά και επιβεβαιώνει τις καλές σχέσεις του «αιωνίου» αντιπάλου του με την ομοσπονδία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή