Νέα ορόσημα για τον «Δεσμό» στην πορεία προσφοράς του

Νέα ορόσημα για τον «Δεσμό» στην πορεία προσφοράς του

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H εβδομάδα που πέρασε ήταν γεμάτη συγκινήσεις για τον «Δεσμό», τη δραστήρια ΜΚΟ που ίδρυσαν πέντε νέες γυναίκες στα χρόνια της κρίσης. Την Τρίτη, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της οργάνωσης, (την οποία ο υπογράφων συνδράμει σε ρόλο συμβούλου) το «Νοιάζομαι και Δρω», τιμήθηκε σε τελετή στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής με το βραβείο «Νησίδες Ποιότητας» της Κίνησης Πολιτών. Την Τετάρτη, σε μία εκδήλωση στο καφέ Myrtillo στους Αμπελοκήπους, ο «Δεσμός» ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας του με την πρώτη πρέσβειρα της οργάνωσης, την τενίστρια Μαρία Σάκκαρη.

Το πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω» υλοποιείται εδώ και πέντε χρόνια σε συνεργασία με το Ιδρυμα Λαμπράκη. Εχει εφαρμοστεί σε 550 δημόσια σχολεία σε όλη την ελληνική επικράτεια. «Δύο είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν το “Νοιάζομαι και Δρω” να ξεχωρίζει», δηλώνει η Λένα Παπαλεξοπούλου, αντιπρόεδρος του «Δεσμού» που παρέλαβε το βραβείο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. «Το πρώτο είναι ο συνδυασμός της ακαδημαϊκής μάθησης μαζί με βιωματικές δράσεις, κάτι που μεγιστοποιεί τον θετικό του αντίκτυπο, όπως αποδεικνύουν κι οι σχετικές πανεπιστημιακές εξωτερικές αξιολογήσεις. Το δεύτερο είναι ότι το πρόγραμμα κάνει ένα άνοιγμα προς όλη την κοινωνία, και επηρεάζει εκτός από εκπαιδευτικούς και μαθητές, τις οικογένειές τους, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, φορείς και άλλους κοινωνικούς εταίρους».

Η πρόεδρος του «Δεσμού» Αλέξια Κατσαούνη μίλησε για τον λόγο που επέλεξαν να συνεργαστούν με τη Μαρία Σάκκαρη. «Την επιλέξαμε διότι αντιπροσωπεύει τις αξίες του “Δεσμού”», εξηγεί. «Επιμονή, εργατικότητα, συνέπεια και πάνω από όλα ήθος». 

Ο «Δεσμός» συνεργάζεται πλέον με περισσότερους από 800 οργανισμούς, από ορφανοτροφεία και ξενώνες αστέγων, συσσίτια ώς δημόσια σχολεία και νοσοκομεία. Η ΜΚΟ καταγράφει ένα ευρύ φάσμα αναγκών και ελλείψεων των φορέων αυτών και αναζητεί δωρεές που μπορούν να τις καλύψουν. 

«Η δουλειά του “Δεσμού” είναι μια συνεχόμενη προσπάθεια να ανταποκριθεί στις ανάγκες ευπαθών ομάδων και να μην αφήσει καμιά προσφορά ανεκμετάλλευτη», εξηγεί η κ. Κατσαούνη. «Τίποτα δεν πάει χαμένο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή