Μια κανονική νύχτα στη Βικτώρια

Μια κανονική νύχτα στη Βικτώρια

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από τρεις ημέρες, γύρω στη μία τα ξημερώματα, άκουσα στριγκλιές στον δρόμο. Δεν έδωσα σημασία. Είναι μια ταλαίπωρη κοπέλα που φιλοξενείται στο ψυχιατρικό κέντρο της περιοχής και περνάει παραμιλώντας δυνατά, ενίοτε δε και στριγκλίζοντας. Ομως τις στριγκλιές τις διέκοψε ένας πυροβολισμός. Ο γνωστός στεγνός κρότος που δεν τον μπερδεύεις με εξάτμιση. Βγήκα στο μπαλκόνι για να διαπιστώσω ότι στο πεζοδρόμιο μπροστά στην είσοδο της απέναντι πολυκατοικίας ήταν πεσμένο ένα σώμα. Οι πρώτοι αστυνομικοί ήρθαν αμέσως, σαν να είχαν ειδοποιηθεί πριν από τον πυροβολισμό. Τους άκουσα να καλούν ασθενοφόρο και αμέσως μετά κατέφθασαν και άλλοι μοτοσικλετιστές. Ορισμένοι μπαινόβγαιναν στην πολυκατοικία. Μια παλιά πολυκατοικία στην πλατεία Βικτωρίας που εδώ και δύο χρόνια, σε ορισμένα διαμερίσματα, προφανώς νοικιασμένα από ΜΚΟ, κατοικούν οικογένειες μεταναστών. Κατάλαβα ότι το επεισόδιο είχε ξεκινήσει από ένα διαμέρισμα του τρίτου ορόφου. Το ασθενοφόρο δεν ερχόταν και οι αστυνομικοί συνέχιζαν να ψάχνουν με φακούς το πεζοδρόμιο. Σε λίγο εμφανίστηκαν δύο μαύρα αυτοκίνητα – έμοιαζαν με αυτά της Αντιτρομοκρατικής που βλέπουμε στην τηλεόραση. Σ’ αυτά επιβιβάστηκε η οικογένεια του τρίτου ορόφου, πέντε – έξι συν γυναιξί και τέκνοις.

Το επεισόδιο είχε λήξει και η νύχτα έγινε κανονική. Κοινώς με τους καβγάδες των μεταναστών στον φούρνο της επόμενης γωνίας – «προχθές μαχαιρώθηκαν», με ενημέρωσε ο φίλος Νίκος του ανθοπωλείου. Να μην παραλείψω και τους ναρκομανείς που παρασκευάζουν τη δόση τους στις εισόδους των πολυκατοικιών στο μισό του δρόμου ανάμεσα στην 3η Σεπτεμβρίου και την Πατησίων. Αυτοί έχουν ξεφύγει από το παλιό τους στέκι στη Μαυρομματαίων και την οδό Αντωνιάδου δίπλα στην ΑΣΟΕΕ. Στην κανονικότητα συμμετέχουν και οι γλεντζέδες των Airbnb με τις μπίρες τους, που όταν έρθουν στο κέφι, φωνάζουν σαν να έχει βάλει γκολ η ομάδα τους.

Διαπίστωση πρώτη: Η αστυνομία ήρθε αμέσως. Κάτι άλλαξε από την εποχή που η αστυνομία εμφανιζόταν έπειτα από δύο – τρεις ώρες. Διαπίστωση δεύτερη: Δεν πρέπει να υπήρξε νεκρός. Αλλιώς θα το μάθαινα απ’ τις ειδήσεις την επομένη. Διαπίστωση τρίτη εν είδει ερωτήματος: Γιατί πήραν όλη την οικογένεια και τι προκάλεσε τον πυροβολισμό, καβγάς ή κάτι άλλο; Διαπίστωση τέταρτη: Κάποιος χρησιμοποίησε πιστόλι. Πού το βρήκε και ποιος είναι; Μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ. Διαπίστωση πέμπτη: Το συμβάν κατεγράφη σε απόσταση διακοσίων ή τριακοσίων μέτρων από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το καμάρι της βαριάς μας βιομηχανίας, του πολιτισμού.

Πόσοι είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που κατοικούν σε διαμερίσματα στην περιοχή; Μαθαίνω ότι σε ορισμένα οι ένοικοι ποικίλλουν ανά δεκαπενθήμερο. Πόσοι εξ αυτών οπλοφορούν; Και το κυριότερο πώς περνούν τις μέρες τους και τι περιμένουν;

H Black Friday μας μάρανε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή