Με την Καθημερινή της Κυριακής: ο Γαστρονόμος μαγειρεύει για τα καλύτερα Χριστούγεννα της ζωής μας

Με την Καθημερινή της Κυριακής: ο Γαστρονόμος μαγειρεύει για τα καλύτερα Χριστούγεννα της ζωής μας

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επτά όνειρα, επτά επεισόδια ευωχίας σκηνοθετήσαμε σε αυτό το τεύχος, με πρόσχημα το τραπέζι των Χριστουγέννων. Επτά γιορτινά μενού, καθένα από τα οποία ένας ολόκληρος κόσμος με τη δική του ξεχωριστή ατμόσφαιρα, αισθητική, ύφος.

Το πρώτο: Ένα μεσημέρι Χριστουγέννων, σε ένα μεγαλοαστικό αθηναϊκό σπίτι των αρχών του 20ού αιώνα. Μια φωτογραφία ασπρόμαυρη ζωντανεύει στο Μέγαρο Υπατία, σε αυτό το «μενταγιόν στην ιστορία της Αθήνας», όπως γράφει ο Νίκος Βατόπουλος, που πρώτη φορά ανοίγει τις πύλες του για μια τέτοια φωτογράφιση.

Με την Καθημερινή της Κυριακής: ο Γαστρονόμος μαγειρεύει για τα καλύτερα Χριστούγεννα της ζωής μας-1

Και τι θα φάνε οι εκλεκτοί συνδαιτυμόνες; Τι θα έτρωγαν, αλήθεια; Την απάντηση μας δίνει η Καλλιρρόη Παρρέν, η πρώτη Ελληνίδα δημοσιογράφος, φεμινίστρια και εκδότρια της «Εφημερίδας των Κυριών» (1887-1917), η οποία δεν παρέλειπε να τροφοδοτεί τις αναγνώστριές της με συνταγές και μαγειρικές συμβουλές. Το χριστουγεννιάτικο μενού αλά Παρρέν είναι ο καθρέφτης της αστικής κοινωνίας της εποχής: ένα κράμα αστικής μεγαλοπρέπειας και επαρχιωτισμού, γαλλικών επιρροών και ρουστίκ καταβολών. Και με τη δημιουργική επιμέλεια του σεφ Αστέριου Κουστούδη παραμένει διαχρονικό.

Ο Χριστουγεννιάτικος Γαστρονόμος κυκλοφορεί στις 08/12 με την Καθημερινή της Κυριακής.

Με την Καθημερινή της Κυριακής: ο Γαστρονόμος μαγειρεύει για τα καλύτερα Χριστούγεννα της ζωής μας-2

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή