Ψαρόσουπα απλή, ζαφοριαστή

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εύκολο / Προετοιμασία: 15΄, Μαγείρεμα: 50΄

 

Υλικά (για 4-6 μερίδες)

  • 2 κιλά βραστόψαρα, καθαρισμένα
  • 2 ξερά κρεμμύδια, το ένα ψιλοκομμένο, το άλλο καθαρισμένο, ολόκληρο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 5-6 κόκκοι μαύρο πιπέρι
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • 8 κλωστίτσες κρόκος Κοζάνης
  • 300 γρ. πατάτες, σε μέτρια κομμάτια
  • 4 καρότα, σε μέτρια κομμάτια
  • 2 πράσα, ψιλοκομμένα
  • 60 ml χυμός λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τα βραστόψαρα και 2,5 λίτρα νερό. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση, ξαφρίζουμε για 5 λεπτά και ρίχνουμε το ολόκληρο κρεμμύδι, τη δάφνη και τους κόκκους πιπεριού.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά – δεν θέλουμε να παραβράσουν τα ψάρια. Τα βγάζουμε σε πιατέλα και σουρώνουμε το ζουμί.

Ξεψαχνίζουμε τα ψάρια. Καθαρίζουμε την κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι μαζί με τον κρόκο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τις πατάτες, τα καρότα, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα πράσα για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε τον ζωμό και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Ρίχνουμε αλατοπίπερο και τον λεμονοχυμό και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Πολτοποιούμε τη σούπα με το ραβδομπλέντερ ή σε δόσεις στον πολυκόφτη και μοιράζουμε στα πιάτα μαζί με το ψαχνό ψαριού.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή