Ποδόσφαιρο: Στο «χείλος του γκρεμού» για ακόμη μία φορά

Ποδόσφαιρο: Στο «χείλος του γκρεμού» για ακόμη μία φορά

3' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αγωνιστικό κομμάτι του ντέρμπι Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ κράτησε 95 λεπτά με τις καθυστερήσεις και βρήκε στο φινάλε του τους ποδοσφαιριστές να αγκαλιάζονται και να συγχαίρουν ο ένας τον άλλο, ξέροντας ότι η μονομαχία τους για τον τίτλο θα συνεχιστεί για καιρό ακόμα, μιας και το ισόπαλο 1-1 κρατάει τις ομάδες τους χέρι χέρι στην κορυφή, εννέα βαθμούς πάνω από ΟΦΗ, Ξάνθη και δέκα από την ΑΕΚ. Αν και ο πρωταθλητής αναδεικνύεται από φέτος μέσω των πλέι οφ, είναι απολύτως ξεκάθαρο με βάση τη δυναμική όλων των ομάδων και τον πίνακα της βαθμολογίας ότι ο τίτλος θα είναι υπόθεση αυτών των δύο και κανενός άλλου.

Το παιχνίδι εξουσίας που παίζεται, όμως, έξω από τις γραμμές του αγωνιστικού χώρου με πρωταγωνίστριες αυτές τις δύο ομάδες, ξεκίνησε πολύ πριν από τη σέντρα του ντέρμπι και συνεχίστηκε με σφοδρότητα αμέσως μετά τη λήξη του. Επίκεντρο από τη μία πλευρά ήταν οι καταγγελίες του ΠΑΟΚ για επεισοδιακή «υποδοχή» της αποστολής του και «επίσκεψη» παραγόντων των «ερυθρολεύκων» στα αποδυτήρια των διαιτητών στο ημίχρονο και από την άλλη, οι αντιδράσεις του Ολυμπιακού για τη διαιτησία του Ισπανού Σάντσεθ Μαρτίνεθ, που εκδηλώθηκαν και μέσω προσωπικής διαμαρτυρίας του κ. Μαρινάκη προς τον τοποτηρητή των FIFA – UEFA, Χέμπερτ Χούμπελ.

Με κοινή ανακοίνωση ΠΑΕ, ΚΑΕ, Α.Σ. και ΤΑΠ ΠΑΟΚ επιτέθηκαν κατά της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και του υφ. Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, για όλα όσα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, χαρακτηρίζοντάς τον «πρωταίτιο των γεγονότων».

Ο ΠΑΟΚ ζητεί να ανοίξουν οι κάμερες του γηπέδου για να αποσαφηνιστεί τι ακριβώς συνέβη όταν το πούλμαν αποβίβασε αναγκαστικά τους παίκτες του μακριά από τον χώρο των αποδυτηρίων που ήταν κλειστά για περίπου 15 λεπτά, με συνέπεια να δεχθούν –όπως καταγγέλλεται– προπηλακισμό ο Μάκης Γκαγκάτσης και λεκτική επίθεση οι ποδοσφαιριστές του από κουκουλοφόρους με διαπιστεύσεις που κινούνταν ελεύθερα στο χώρο, υπό το βλέμμα του προέδρου του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Μιχάλη Κουντούρη.

Ο ΠΑΟΚ καταγγέλλει, επίσης, ότι στη διάρκεια της έντασης ο Σφιντέρσκι χτυπήθηκε στο χέρι από ασπίδα ανδρός των ΜΑΤ και κατηγορεί την αστυνομία για παθητική στάση. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε αστυνομικός που μετέβη για νοσηλεία στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. Παρ’ όλα αυτά έγινε μόνο μία σύλληψη κι αυτή φιλάθλου που έφερε… καπνογόνο!

Η διοίκηση του πρωταθλητή καταγγέλλει, επίσης, ότι στο ημίχρονο οι κ. Μαρινάκης και Θεοδωρίδης πήγαν στα αποδυτήρια των διαιτητών και διάφοροι «φουσκωτοί» εμπόδισαν τους ανθρώπους του πρωταθλητή να πλησιάσουν για να δουν τι ακριβώς συμβαίνει. Οι αντιδράσεις του Ολυμπιακού για τη διαιτησία συνεχίστηκαν και μετά τη λήξη, με τον κ. Μαρινάκη να διαμαρτύρεται στον κ. Χούμπελ, με ήπιο τρόπο σύμφωνα με τους «ερυθρόλευκους», αλλά πολύ πιο έντονο σύμφωνα με τον ίδιο. Ο Ολυμπιακός, μάλιστα, φέρεται αποφασισμένος να καταγγείλει τους Ισπανούς διαιτητές σε FIFA και UEFA, διαμαρτυρόμενος για μη καταλογισμό πέναλτι υπέρ του Ποντένσε!

Ολα όσα συνέβησαν απειλούν τον Ολυμπιακό με τιμωρία της έδρας του από 2 έως 4 αγωνιστικές (αν τιμωρηθούν, το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό θα γίνει χωρίς θεατές) και, το κυριότερο, απειλούν να τινάξουν στον αέρα όλο το σχέδιο των FIFA και UEFA για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Υπάρχει έντονος προβληματισμός για την κατάσταση που επικρατεί και ανεπισήμως διαρρέεται ότι σκέπτονται να αναθεωρήσουν τη στάση τους σχετικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο είτε αποχωρώντας (πιθανότητα Grexit), είτε ενισχύοντας την παρουσία τους.

Οι εκπρόσωποι των διεθνών ομοσπονδιών αναχώρησαν χθες το μεσημέρι από την Ελλάδα και η συνέχεια θα δοθεί έπειτα από συζητήσεις σε υψηλότερο επίπεδο. Ως πρώτη αντίδρασή τους ήταν η  αναβολή της πρώτης συνεδρίασης της «Επιτροπής Καθοδήγησης», που έχει ως αντικείμενο την καταπολέμηση των φαινομένων βίας και των χειραγωγημένων αγώνων.

Οπως έγινε γνωστό, ο Λευτέρης Αυγενάκης θα μεταβεί την ερχόμενη εβδομάδα στα γραφεία της FIFA στη Γενεύη με αφορμή  «όσα έγιναν το τελευταίο διάστημα με αποκορύφωμα το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ και την αναβολή της συνεδρίασης». Ο υφυπουργός Αθλητισμού και οι εκπρόσωποι των υπερεθνικών ομοσπονδιών εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, καταδικάζοντας τα γεγονότα, με την υποσημείωση ότι «μπορεί να προκαλέσουν δυσμενείς συνέπειες στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

• Ο Βαλμπουενά υπέστη διάταση στον δεξί δικέφαλο και θα δώσει μάχη να προλάβει το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα στις 11/12.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή