Ομιλος-φωτιά και πολλά ταξίδια στο ΕURO

Ομιλος-φωτιά και πολλά ταξίδια στο ΕURO

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eναν όμιλο-φωτιά και γκρίνια δημιούργησε η κλήρωση των ομίλων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2020, που όπως είχε σχεδιάσει ο πρώην πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, θα διεξαχθεί σε 12 χώρες της Γηραιάς Ηπείρου.

Τα τερτίπια της κληρωτίδας έφεραν στον ίδιο όμιλο (ΣΤ΄) τη Γερμανία, τη Γαλλία και την κάτοχο του τίτλου Πορτογαλία, συν μία ομάδα που θα προκύψει από τα πλέι-οφ του Nations League τον Μάρτιο. Σημειώνεται, πάντως, ότι στην επόμενη φάση από κάθε όμιλο των τεσσάρων προκρίνονται οι δύο πρώτοι αλλά και οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι των έξι ομίλων.

Η Αγγλία, που θα φιλοξενήσει το… φάιναλ φορ της διοργάνωσης, είχε… μία ύπουλη κλήρωση, αφού θα αντιμετωπίσει στον Δ΄ όμιλο τη φιναλίστ του Μουντιάλ Κροατία, την Τσεχία και άλλη μία νικήτρια πλέι-οφ του Nations League.

Οι άλλοι όμιλοι έχουν ως εξής: Α΄ όμιλος: Τουρκία, Ιταλία, Ελβετία, Ουαλλία. Β΄ όμιλος: Βέλγιο, Ρωσία, Δανία, Φινλανδία. Γ΄ όμιλος: Ολλανδία, Ουκρανία, Αυστρία και ομάδα πλέι-οφ. Ε΄ όμιλος: Ισπανία, Πολωνία, Σουηδία και ομάδα πλέι-οφ.

Ο «διαμελισμός» των αγώνων ανά την Ευρώπη υποχρεώνει πολλές ομάδες να ταξιδεύουν συνεχώς κατά τη διάρκεια του τουρνουά, έχοντας μία βαλίτσα στο χέρι αντί μια μπάλα στα πόδια, με δεδομένες αδικίες.

Στον Α΄ όμιλο π.χ. η Ιταλία θα δώσει όλα τα ματς στη Ρώμη, ενώ η Ελβετία θα παίξει το πρώτο ματς στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, θα πάει τέσσερις μέρες μετά να παίξει στη Ρώμη και άλλες τέσσερις μέρες αργότερα πίσω στο Μπακού για τον τρίτο της αγώνα.

Ετσι, οι οπαδοί των ομάδων δεν θα μπορούν να ξέρουν εκ των προτέρων σε ποιο μέρος της Ευρώπης θα αγωνιστεί η ομάδα τους στα νοκ άουτ για να κλείσουν αεροπορικά εισιτήρια, παρά μόνον μερικές ημέρες πριν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή