Στα 127,5 εκατ. ευρώ τα κέρδη της Prodea Investments στο 9μηνο

Στα 127,5 εκατ. ευρώ τα κέρδη της Prodea Investments στο 9μηνο

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κέρδη ύψους 127,5 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 60,3%, σημείωσε κατά το φετινό εννεάμηνο η Prodea Investments (πρώην Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ), τόσο λόγω της προσθήκης νέων ακινήτων στο χαρτοφυλάκιό της, όσο και των κερδών ύψους 71,8 εκατ. ευρώ (από 29,3 εκατ. ευρώ πέρυσι) από την αναπροσαρμογή των επενδύσεων σε ακίνητα στην εύλογη αξία τους. Αυξημένος κατά 44,2%, στα 131,1 εκατ. ευρώ, ήταν και ο κύκλος εργασιών του ομίλου. Στο τέλος του φετινού εννεαμήνου, το χαρτοφυλάκιο του ομίλου αποτελούνταν από 373 ακίνητα, συνολικής εκμισθώσιμης επιφάνειας 1,317 εκατ. τ.μ. και αξίας 2,17 δισ. ευρώ. Εξ αυτών, 26 ακίνητα βρίσκονται στην Κύπρο, 14 στην Ιταλία, δύο στη Βουλγαρία και δύο στη Ρουμανία, ενώ τα υπόλοιπα 329 βρίσκονται στην Ελλάδα.

Από τις πιο πρόσφατες κινήσεις της εταιρείας ήταν η απόκτηση ενός κτιρίου γραφείων επιφάνειας 5.462 τ.μ. επί της Λ. Συγγρού 44, αντί ποσού 5,9 εκατ. ευρώ. Δεδομένης της εγγύτητας του ακινήτου με την Ακρόπολη και τον σταθμό του μετρό, εξετάζεται η αλλαγή χρήσης του και η μετατροπή του σε ξενοδοχείο. Παράλληλα, τον Σεπτέμβριο ολοκληρώθηκε και η κατασκευή της νέα αποθήκης που απέκτησε η εταιρεία στην περιοχή του Ασπροπύργου. Η συνολική επιφάνεια του ακινήτου ανέρχεται σε 5.069 τ.μ. και είναι ήδη εκμισθωμένο σε φερέγγυο μισθωτή, ενώ το τίμημα ανήλθε σε 2,8 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γνωστοποιηθεί και ο αγοραστής του χαρτοφυλακίου των τεσσάρων κτιρίων γραφείων της Prodea. Πρόκειται για ακίνητα μισθωμένα στον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας, εκτιμώμενης αξίας της τάξεως των 75 εκατ. ευρώ και συνολικής επιφανείας 37.000 τ.μ. Η εν λόγω κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της διοίκησης της Prodea να περιορίσει τη μεγάλη έκθεση που εξακολουθεί να έχει σε έναν μισθωτή, εν προκειμένω στην Εθνική Τράπεζα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή