Ψηφίζουν για την παραπομπή στο Κογκρέσο

Ψηφίζουν για την παραπομπή στο Κογκρέσο

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ βρισκόταν στο Λονδίνο για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, οι Δημοκρατικοί επιτάχυναν στη Βουλή των Αντιπροσώπων την ολοκλήρωση της διαδικασίας που αναμένεται να οδηγήσει στην παραπομπή του, με το ερώτημα της καθαίρεσης. Το γεγονός αυτό εξερέθισε τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος χαρακτήρισε τη στάση των Δημοκρατικών «μη πατριωτική».

Χθες το βράδυ, η επιτροπή πληροφοριών της Βουλής αναμενόταν να ψηφίσει επί της τελικής έκθεσης του προέδρου της, Ανταμ Σιφ, γύρω από τα πορίσματα της ακροαματικής διαδικασίας, που έχει ήδη ολοκληρωθεί. Η έκθεση 300 σελίδων, που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, κατηγορεί τον πρόεδρο Τραμπ ότι εξεβίασε τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι να ανοίξει δικαστική έρευνα εις βάρος του πολιτικού του αντιπάλου Τζο Μπάιντεν, υπό την απειλή ότι σε διαφορετική περίπτωση θα «παγώσει» την αμερικανική στρατιωτική βοήθεια προς τη χώρα του.

Ερωτηθείς σχετικά στο Λονδίνο, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε: «Είναι απάτη. Η παραπομπή είναι απάτη. Το κάνουν καθαρά για λόγους πολιτικού οφέλους, θέλουν να δουν αν μπορούν ή όχι να κάνουν κάτι (στις προεδρικές εκλογές) το 2020, γιατί διαφορετικά θα χάσουν». Καυτηριάζοντας το γεγονός ότι συνεχίζουν τη δίωξή του τη στιγμή που βρίσκεται σε μια σημαντική αποστολή στο εξωτερικό, προσέθεσε: «Νομίζω ότι είναι πολύ μη πατριωτικό από την πλευρά των Δημοκρατικών». Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ορισμένοι βουλευτές και αρκετοί πολιτικοί αναλυτές έριξαν την ιδέα να ψηφίσει το Κογκρέσο μομφή εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς ωστόσο να τον απομακρύνει από το αξίωμά του. Ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος απέρριψε χθες τα σχετικά σενάρια ως «απαράδεκτα».

Την ίδια ώρα, στην Ουάσιγκτον, το προεκλογικό επιτελείο του προέδρου Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να δίνει διαπιστεύσεις για τους δημοσιογράφους που εργάζονται για το πρακτορείο Bloomberg. Ιδιοκτήτης του πρακτορείου είναι ο δισεκατομμυριούχος πρώην δήμαρχος Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο οποίος ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα διεκδικήσει το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, φιλοδοξώντας να αντιμετωπίσει και να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή