Ποιους τομείς και ποια μεγάλα έργα στηρίζει η Eurobank

Ποιους τομείς και ποια μεγάλα έργα στηρίζει η Eurobank

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Eurobank στη στήριξη της οικονομίας υπογραμμίζει ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Φωκίων Καραβίας, σε επιστολή προς τους εργαζομένους, στην οποία αναφέρεται σε όλα τα μεγάλα έργα που χρηματοδοτεί η τράπεζα, αλλά και στις προτεραιότητες που έχει θέσει η διοίκηση έτσι ώστε η Eurobank να αποτελέσει την τράπεζα της ανάπτυξης. «Η ανάπτυξη είναι το μεγάλο στοίχημα της χώρας και μόνο μέσα από τις τράπεζες θα έρθει με την ταχύτητα και τους ρυθμούς που χρειάζεται η ελληνική οικονομία», σημειώνει στην επιστολή του ο κ. Καραβίας, απαριθμώντας μεταξύ των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η τράπεζα το έργο του Ελληνικού, που ξεχωρίζει «για τη μακροπρόθεσμη επίδραση που θα έχει στην οικονομική δραστηριότητα στη χώρα, στο ΑΕΠ και στην απασχόληση και ως μήνυμα προς τη διεθνή επενδυτική κοινότητα για την αλλαγή που συντελείται στην οικονομία και στη χώρα μας, για τις δυνατότητες που προσφέρει σε μεγάλη, διεθνή κλίμακα». Η Eurobank αποτελεί τον τραπεζικό μοχλό αυτού του έργου με κεφάλαια άνω των 2 δισ. ευρώ μόνο για την πρώτη φάση, ενώ θα έχει κεντρικό ρόλο στην αύξηση κατά 650 εκατ. ευρώ του μετοχικού κεφαλαίου της Lamda Development, όπως και στην έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους έως 300 εκατ. ευρώ.

Στον τομέα της ενέργειας, η Eurobank ανέλαβε μαζί με την Goldman Sachs καθήκοντα χρηματοοικονομικού συμβούλου της ΔΕΗ και αποσκοπεί να έχει ουσιαστική παρουσία στη χρηματοδότηση νέων εργοστασίων ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο, καθώς και στις ΑΠΕ, ενώ μαζί με την Deutsche Bank έχει αναλάβει συμβουλευτικό ρόλο προς το ΤΑΙΠΕΔ για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Στρατηγικός τομέας είναι, σύμφωνα με τον κ. Καραβία, για τη Eurobank ο τομέας του τουρισμού, προαναγγέλλοντας για το αμέσως προσεχές διάστημα νέες σημαντικές συμφωνίες στον κλάδο, ενώ μεταξύ των επενδυτικών έργων στα οποία πρωταγωνιστεί είναι δάνειο 300 εκατ. ευρώ προς τον ΟΠΑΠ και η χρηματοδότηση των εξαγορών και της ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της CVC στην Ελλάδα.

Ο κ. Καραβίας υπογράμμισε ότι τα μεγάλα projects είναι το θεμέλιο της ανάπτυξης, αλλά εξίσου σημαντική είναι και η διάχυσή της σε όλη την οικονομία, θέτοντας ως προτεραιότητα την ανάπτυξη εργασιών με τις επιχειρήσεις κάθε μεγέθους, μεγάλες, μεσαίες και μικρές, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον τομέα της στεγαστικής πίστης. Η εισαγωγή, όπως είπε «ενός προϊόντος που δεν έχει ξαναπροσφερθεί στην ελληνική τραπεζική αγορά, στεγαστικού δανείου με σταθερό επιτόκιο για όλη τη διάρκειά του, αποδείχθηκε ότι απαντά στις σημερινές συνθήκες και απόδειξη είναι η ανταπόκριση των πελατών μας, αλλά και ότι ο ανταγωνισμός ακολούθησε γρήγορα και επακριβώς το πλαίσιο που θέσαμε. Πιστεύουμε ότι η αναζωογόνηση της στεγαστικής πίστης θα συμβάλει στην άνοδο της οικοδομικής δραστηριότητας όπως και στην αύξηση της ζήτησης ακινήτων, ιδιαίτερα της κατοικίας, συνεισφέροντας στους αναπτυξιακούς ρυθμούς, παράλληλα με την κάλυψη μιας σημαντικής κοινωνικής ανάγκης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή