Αναστασιάδης: Aποφασιστικότητα για επανέναρξη του διαλόγου με την τουρκοκυπριακή πλευρά

Αναστασιάδης: Aποφασιστικότητα για επανέναρξη του διαλόγου με την τουρκοκυπριακή πλευρά

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασίαδης ενημέρωσε ενδελεχώς τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για τα αποτελέσματα της συνάντησής του στο Βερολίνο με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, επαναλαμβάνοντας την ειλικρινή βούληση αλλά και αποφασιστικότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για άμεση επανέναρξη του διαλόγου στη βάση της επιδιωκόμενης λύσης που είναι η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, δήλωσε μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Παναγιώτης Σεντώνας.

«Η συνάντηση (του Εθνικού) διεξήχθη σε ένα πολύ εποικοδομητικό κλίμα. Κατά τη διάρκειά της ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε ενδελεχώς τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για τα διαμειφθέντα αλλά και τα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχε στο Βερολίνο τόσο κατ’ ιδίαν με τον ΓΓ, όσο και με τον ΓΓ και τον κ. Ακιντζί», είπε ο κ. Σεντώνας.

Πρόσθεσε πως ο Κύπριος πρόεδρος επανέλαβε, ως είχε μεταφέρει και στις συναντήσεις αυτές, «την ειλικρινή βούληση αλλά και αποφασιστικότητα της δικής μας πλευράς για άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, του διαλόγου, στη βάση της επιδιωκόμενης βάσης λύσης που είναι η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία».

«Αυτό που επιδιώκουμε είναι να διασφαλίσουμε πως η λύση θα πρέπει να έχει διάρκεια, να είναι βιώσιμη και λειτουργική, με ένα κράτος πλήρως ανεξάρτητο μακριά από εγγυήσεις και ξένα στρατεύματα», είπε ο κ. Σεντώνας.

Οι πολιτικοί αρχηγοί δεν προέβησαν σε δηλώσεις μετά τη σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή