Ευρωλίγκα: Μήνυμα αυτοσυγκράτησης

Ευρωλίγκα: Μήνυμα αυτοσυγκράτησης

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτοσυγκράτηση στους φανατικούς οπαδούς και στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για την Ευρωλίγκα, αύριο το βράδυ στο κατάμεστο ΟΑΚΑ (εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια όπως αναμενόταν), ζήτησε με δήλωσή του ο ιδιοκτήτης της «πράσινης» ΚΑΕ Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Μία ημέρα μετά την επιστολή του Παναθηναϊκού προς την Ευρωλίγκα και στην οποία αναφέρονται όλα τα μέτρα ασφαλείας που θα παρθούν, ο κ. Γιαννακόπουλος τόνισε ότι «το ΟΑΚΑ την Παρασκευή θα λάμπει από τη λάμψη των παικτών και του προπονητή μας και τη θερμή, αλλά ειρηνική σας παρουσία».

Στον πρόλογο της δήλωσής του, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ  κάνει αναφορά στην απόφαση του Ολυμπιακού να αποχωρήσει στο ημίχρονο του περυσινού ημιτελικού Κυπέλλου, τον προηγούμενο Φεβρουάριο και χαρακτηρίζει την απόφαση των «ερυθρολεύκων» επιλογή ακραίας πόλωσης και υιοθεσίας καταστροφικής στρατηγικής σε όλα τα επίπεδα του ελληνικού μπάσκετ.

Ο κ. Γιαννακόπουλος επισημαίνει τη διαφορετικότητα –όπως ο ίδιος υποστηρίζει– που έχει ο Παναθηναϊκός από τον Ολυμπιακό, τονίζοντας το «μονοπάτι» δημιουργίας συνθηκών για τη συνεργασία με τον Ρικ Πιτίνο, την προσέλκυση της οικογένειας στο γήπεδο και την ανάπτυξη τμημάτων για παιδιά με ASD και το τμήμα ΑμεΑ. Ο επίλογος της δήλωσης έχει ειρωνικό χαρακτήρα και πάλι για την αποχώρηση του Ολυμπιακού από το ΟΑΚΑ, τον προηγούμενο Φεβρουάριο. 

«Είμαστε αγωνιστικά τόσο ανώτεροι, αλλά και σε όλα τα επίπεδα που δεν χρειάζεται τίποτα άλλο παρά να στηρίξουμε την ομάδα μας μόνο με τη φωνή και να επιβεβαιώσουμε για μία ακόμη φορά ποια είναι η καλύτερη έδρα στην Ευρώπη. Για μία ακόμη φορά θα αποδειχθεί ότι το φως κερδίζει το σκοτάδι, αρκεί να μείνει αυτό… και στο δεύτερο ημίχρονο».

Αγωνιστικά, η προετοιμασία του Παναθηναϊκού συνεχίζεται απρόσκοπτα, ενώ στον Ολυμπιακό θα διευκρινιστεί αύριο αν ο Αμερικανός σέντερ, Γουίλι Ριντ συμπεριληφθεί στην αποστολή, αν και συνεχίζει να προπονείται ατομικά.

• Για τη 12η αγωνιστική στην Ευρωλίγκα σήμερα: ΤΣΣΚΑ – Ζαλγκίρις, Μακάμπι – Μπάγερν, Αρμάνι – Ερυθρός Αστέρας, Ρεάλ – Βαλένθια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή