Ψηφιακή τράπεζα στο κινητό με το νέο mobile banking της ΕΤΕ

Ψηφιακή τράπεζα στο κινητό με το νέο mobile banking της ΕΤΕ

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπηρεσίες όπως η δυνατότητα σε φυσικά πρόσωπα να ανοίξουν τραπεζικό λογαριασμό μέσω του κινητού τους χωρίς να απαιτείται επίσκεψη στο κατάστημα, να εκδώσουν χρεωστική κάρτα ή να αγοράσουν τραπεζικά προϊόντα ή να «απενεργοποιήσουν» την κάρτα τους, προσφέρει το νέο αναβαθμισμένο mobile banking της Εθνικής Τράπεζας, που παρουσιάστηκε χθες από τη διοίκησή της.

Οι νέες υπηρεσίες εντάσσονται στην ευρύτερη προσπάθεια για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ΕΤΕ, που προβλέπει την αύξηση στα 2 εκατ. των ενεργών χρηστών στο Internet και mobile banking και τον περιορισμό των συναλλαγών που σήμερα γίνονται στο κατάστημα. «Ο τραπεζίτης πρέπει να είναι έμπιστος και μέσα από τον ψηφιακό μετασχηματισμό μας παντρεύουμε την εμπιστοσύνη του πελάτη με το καινούργιο», επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Παύλος Μυλωνάς, υπογραμμίζοντας ότι «στόχος είναι η τράπεζα να περάσει γρήγορα στην εποχή της ψηφιακής οικονομίας, συνδυάζοντας την ασφάλεια και τη σταθερότητα που απαιτείται σε όλο το φάσμα των τραπεζικών προϊόντων». Από την πλευρά της, η γενική διευθύντρια λιανικής τραπεζικής Χριστίνα Θεοφιλίδη σημείωσε ότι «ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι μεν μονόδρομος, αλλά δεν είναι ο μοναδικός δρόμος» και ότι η Εθνική «θα συνδυάσει την ψηφιακή εξέλιξη με τη φυσική παρουσία». Οι ψηφιακές υπηρεσίες που παρουσίασαν ο βοηθός γενικός διευθυντής Πληροφορικής Στράτος Μολυβιάτης και ο διευθυντής Digital Business Δημήτρης Πλέσσας, είναι:

• Η εγγραφή νέων πελατών μέσω κινητού (Digital customer onboarding) χωρίς επίσκεψη στο κατάστημα. Μέσω της εφαρμογής NBG Mobile Banking μπορεί κάποιος να αποκτήσει τη «βασική σχέση πελάτη» με την τράπεζα, δηλαδή να ανοίξει λογαριασμό ταμιευτηρίου, να εκδώσει χρεωστική κάρτα ΕΤΕ (Debit VISA ή Debit MasterCard) και να αποκτήσει κωδικούς πρόσβασης στο i-bank internet και mobile banking. Η διαδικασία γίνεται εξ ολοκλήρου μέσω έξυπνων κινητών και ολοκληρώνεται με επιβεβαίωση της ταυτότητας του χρήστη μέσω ζωντανής συνομιλίας με συνεργάτη (live agent) και με ψηφιακή υπογραφή των συμβάσεων.

• Η απόκτηση ηλεκτρονικά τραπεζικών προϊόντων όπως χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες και προθεσμιακός λογαριασμός, μέσω του internet banking και mobile banking, ενώ σύντομα θα υπάρξει η δυνατότητα απόκτησης πιστωτικής κάρτας και online αίτησης και προέγκρισης στεγαστικού δανείου μέσω του internet banking της τράπεζας.

• Η ανασχεδιασμένη εφαρμογή mobile banking έχει μετεξελιχθεί από ένα απλό κανάλι πληροφόρησης και πραγματοποίησης συναλλαγών σε έναν προσωπικό βοηθό που επιτρέπει στον χρήστη να διαχειρίζεται εύκολα τα μηνιαία έξοδά του, να βλέπει συγκεντρωμένες όλες τις συναλλαγές του και να έχει καλύτερο έλεγχο των οικονομικών του. Μέσα από νέες δυνατότητες, όπως οι άμεσες ειδοποιήσεις και η διαχείριση οικονομικών, ο χρήστης έχει πλήρη εικόνα των εξόδων και των εσόδων του, των υπολοίπων των λογαριασμών του, λαμβάνοντας άμεση ενημέρωση για τις κινήσεις στα τραπεζικά του προϊόντα, στα όρια που εκείνος θέτει, κ.ά.  Επιπλέον, μέσω του νέου mobile banking, οι πελάτες της τράπεζας μπορούν να διαχειρίζονται άμεσα τα χαρακτηριστικά ασφαλείας των χρεωστικών τους καρτών, για παράδειγμα «πάγωμα» κάρτας ή συγκεκριμένων τύπων συναλλαγών και εκ νέου ενεργοποίηση, δήλωση απώλειας – κλοπής και επανέκδοση, διαχείριση ορίων αγορών.

• Το νέο internet banking site της τράπεζας, που απευθύνεται τόσο σε ιδιώτες πελάτες όσο και σε επιχειρήσεις, έχει ανασχεδιαστεί παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων, όπως η διαχείριση καρτών και η online μεταβολή προσωπικών στοιχείων, η ανανέωση εταιρικών νομιμοποιήσεων και η online εκταμίευση εταιρικών δανείων.

• Η πλατφόρμα Trade Finance παρέχει τη δυνατότητα στους εταιρικούς πελάτες να διαχειρίζονται το χαρτοφυλάκιο πληρωμών εισαγωγών, την παρακολούθηση εισπράξεων εξαγωγών, ενέγγυων πιστώσεων, εγγυητικών επιστολών και να αιτούνται χρηματοδότηση των απαιτήσεων ή υποχρεώσεών τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή