Στην έξοδο ο Αντ. Διαματάρης

Στην έξοδο ο Αντ. Διαματάρης

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρώτη παραίτηση / αποπομπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι γεγονός. Ο πρωθυπουργός έκανε χθες δεκτή την παραίτηση του υφυπουργού Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη, αφού είχε προηγηθεί επικοινωνία του πρωθυπουργικού γραφείου μαζί του, κατά την οποία ζητήθηκαν διευκρινίσεις για το γεγονός ότι εμφανίζεται ως CEO σε δύο εταιρείες στις ΗΠΑ, ενώ την ίδια ώρα είναι υφυπουργός.

Σημειώνεται ότι προ ημερών, μετά τον θόρυβο που προκάλεσε η παραδοχή του ότι δεν είναι κάτοχος πτυχίου από το πανεπιστήμιο Κολούμπια, όπως εμφανιζόταν στο βιογραφικό του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τον είχε καλύψει, σημειώνοντας ότι το θέμα είχε λήξει για την κυβέρνηση εφόσον ο κ. Διαματάρης είχε διευκρινίσει ότι είχε σπουδάσει στο εν λόγω πανεπιστήμιο. Υπενθυμίζεται ότι ο παραιτηθείς υφυπουργός Εξωτερικών σε δήλωσή του είχε παραδεχθεί ότι δεν είχε αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο Κολούμπια, σε αντίθεση με όσα είχε αναφέρει στο βιογραφικό που είχε αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ, και είχε διευκρινίσει ότι «πράγματι παρακολούθησα αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, αλλά δυστυχώς οικονομικοί λόγοι δεν μου επέτρεψαν να αποκτήσω τον σχετικό τίτλο σπουδών».

Ωστόσο, αυτό που οδήγησε τελικά το Μαξίμου να ζητήσει την παραίτησή του δεν ήταν οι τίτλοι σπουδών, αλλά δημοσιεύματα στα οποία φερόταν να είναι ακόμη CEO σε δύο εταιρείες στις ΗΠΑ, ταυτόχρονα με την ιδιότητα του υφυπουργού, και κατόπιν αυτών του ζητήθηκε να υποβάλει την παραίτησή του για να διευκολύνει τον πρωθυπουργό. Κυβερνητικές πηγές επισήμαναν ότι ήταν μια δύσκολη απόφαση για τον κ. Μητσοτάκη λόγω της μακράς φιλίας που τον συνδέει με τον κ. Διαματάρη, όμως έκρινε ότι ήταν πιο σημαντικό να κάνει το σωστό.

«Ασχολούμαι με τα θέματα της ομογένειας επί δεκαετίες. Μόνο μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσφορά στον ελληνισμό. Για αυτό με μεγάλη τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού Εξωτερικών αρμοδίου για τα θέματα του Αποδήμου Ελληνισμού», ανέφερε ο ίδιος στη δήλωση με την οποία συνόδευσε την παραίτησή του. Και πρόσθεσε: «Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για τον λόγο αυτό υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό».

Σημειώνεται ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών για τα θέματα Αποδήμου Ελληνισμού βρισκόταν από χθες στην Αυστραλία, στο πλαίσιο επίσημης οκταήμερης επίσκεψης, ενώ ήταν προγραμματισμένες και συναντήσεις του με εκπροσώπους της ομογένειας. Ο αντικαταστάτης του αναμένεται να ανακοινωθεί ακόμη και σήμερα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή