Οι μάσκες του σκι ανησύχησαν την Αστυνομία

Οι μάσκες του σκι ανησύχησαν την Αστυνομία

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πληροφορία ότι ενόψει των εκδηλώσεων για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου άτομα του αναρχικού – αντιεξουσιαστικού χώρου προχώρησαν σε μαζική προμήθεια αντιασφυξιογόνων μασκών καθώς μασκών σκι, που προστατεύουν τα μάτια όχι μόνο από το κρύο αλλά και από τα… δακρυγόνα, έχει τα τελευταία εικοσιτετράωρα θέσει σε συναγερμό την ΕΛ.ΑΣ. Την εγκυρότητα της πληροφορίας ανέλαβαν να διερευνήσουν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, που ήδη από την Τρίτη πραγματοποιούν επαφές με εκπροσώπους μεγάλων και γνωστών εταιρειών πώλησης των εν λόγω μασκών. Αρμόδιος αξιωματούχος που μίλησε στην «Κ» υπό τον όρο της ανωνυμίας, διευκρίνισε ότι από την έως τώρα πορεία της έρευνας δεν έχει επαληθευτεί η πληροφορία περί μαζικής αγοράς εξάρτυσης επεισοδίων, δίχως –σύμφωνα με την ίδια πηγή ενημέρωσης– να μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η αγορά να έγινε από μικρότερα, περιφερειακά καταστήματα. Την ίδια στιγμή, στη ΓΑΔΑ αλλά και στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζονται φόβοι για το ενδεχόμενο άτομα και ομάδες του αναρχικού – αντιεξουσιαστικού χώρου να επιχειρήσουν να πραγματοποιήσουν κατάληψη στο κτίριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας προκειμένου, μετά την προγραμματισμένη πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου, να μεταφέρουν εκεί, αντί για την πλατεία Εξαρχείων, το «γήπεδο» των επεισοδίων.

Χθες, περίπου 100 άτομα, μεταξύ των οποίων και η φοιτητική ομάδα του «Ρουβίκωνα» πραγματοποίησε συγκέντρωση στο προαύλιο της πρώην σχολής ΑΣΟΕΕ. Στη διάρκεια αυτής μάλιστα, μια ομάδα νεαρών βγήκε από τον χώρο του πανεπιστημίου και επιτέθηκε με μπογιές στα μέλη συνεργείου του τηλεοπτικού σταθμού OPEN. Χθες, με αφορμή τη λήξη του τελεσιγράφου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την εκκένωση των υπό κατάληψη κτιρίων, τα μέλη της «Ανοικτής Συνέλευσης Καταλήψεων» ανάρτησαν κείμενο στο Διαδίκτυο στο οποίο αναφέρουν ότι «άνοιξαν και άλλαξαν τις κλειδαριές» σε εγκαταλελειμμένα ακίνητα στου Γκύζη, τα Εξάρχεια, τα Ιλίσια, την Κυψέλη και τον Αγιο Παντελεήμονα. «Ανταποκρινόμενοι/ες στο πανελλήνιο κάλεσμα δράσης για τις 5 Δεκεμβρίου, απελευθερώσαμε 15 κτίρια (όσες και οι ώρες του Χρυσοχοΐδη) στις παραπάνω περιοχές, αναρτώντας πανό με τον τίτλο “Η ιδιοκτησία είναι κλοπή” και σφραγίσαμε τους χώρους με δικά μας λουκέτα», έγραψαν στο κείμενό τους που δημοσιεύθηκε στο Athens Indymedia.

Για σήμερα πάντως, το σχέδιο αστυνόμευσης των διαδηλώσεων για την επέτειο της 6ης Δεκεμβρίου είναι παρόμοιο με εκείνο που εφαρμόστηκε τη 17η Νοεμβρίου. Προβλέπει ενεργοποίηση έως και 4.000 αστυνομικών, κατόπτευση των στενών των Εξαρχείων και των ταρατσών των κτιρίων γύρω από την πλατεία με ελικόπτερα και drones της ΕΛ.ΑΣ., ενώ διμοιρίες των ΜΑΤ και άνδρες της Ασφάλειας θα τοποθετηθούν σε «καίρια πόστα» ούτως ώστε σε περίπτωση πρόκλησης επεισοδίων η αντίδραση να είναι άμεση. Χθες το βράδυ σε εξέλιξη βρισκόταν συγκέντρωση αναρχικών στα Προπύλαια και πορεία στους δρόμους του κέντρου ενάντια στην «κρατική καταστολή». Συμμετείχαν –σύμφωνα με τη ΓΑΔΑ– πάνω από 1.000 άτομα, δίχως πάντως να προκληθούν επεισόδια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή