Μονάδα συναρμολόγησης μπαταριών στις ΗΠΑ δημιουργεί η Sunlight

Μονάδα συναρμολόγησης μπαταριών στις ΗΠΑ δημιουργεί η Sunlight

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επέκτασή της στις ΗΠΑ ανακοίνωσε, χθες, η Sunlight. Η εταιρεία παραγωγής βιομηχανικών μπαταριών, όπως γνωστοποίησε σε  ανακοίνωσή της, πραγματοποίησε το επόμενο μεγάλο βήμα για την περαιτέρω επέκτασή της στις διεθνείς αγορές με τη δημιουργία θυγατρικής εταιρείας στην πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας, της Sunlight Batteries USA Inc.

Στόχος της επένδυσης της Sunlight, είναι η νέα μονάδα να αποτελέσει κέντρο συναρμολόγησης μπαταριών που θα απευθύνονται στη μεγάλη αυτή χώρα. Η μονάδα συναρμολόγησης θα έχει έκταση 9.700 τ.μ. και θα είναι η μεγαλύτερη του ομίλου σε διεθνές επίπεδο. Η θέση της σε λειτουργία τοποθετείται στο πρώτο εξάμηνο του 2020. Σημειώνεται ότι η «Συστήματα Sunlight» διαθέτει άλλη μία μονάδα συναρμολόγησης μπαταριών στη Βερόνα της Ιταλίας. Στη Sunlight ΗΠΑ θα συναρμολογούνται τόσο μπαταρίες μολύβδου όσο και τεχνολογίας λιθίου. H εταιρεία αναφέρει ότι τα τελευταία έξι χρόνια διαγράφει μία αρκετά δυναμική πορεία στην αγορά της Αμερικής, παρέχοντας όλη την γκάμα των βιομηχανικών μπαταριών και φορτιστών της για ηλεκτρικά οχήματα βιομηχανικής χρήσης (eIVs), σε σημαντικούς διεθνείς συνεργάτες του κλάδου της εφοδιαστικής αλυσίδας. «Η είσοδος της Sunlight στην αγορά των ΗΠΑ αποτελεί ένα πολύ σημαντικό ορόσημο στο πλάνο ανάπτυξής μας», σχολίασε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ρόμπυ Μπουρλάς. «Με την ίδρυση της Sunlight Batteries USA Inc., δημιουργούμε τη μεγαλύτερη μονάδα συναρμολόγησης της εταιρείας και αποκτάμε καίρια γεωγραφική θέση, σε μια αγορά στην οποία εξάγουμε τα τελευταία έξι χρόνια».

Βασικός στόχος της νεοϊδρυθείσας εταιρείας που θα ξεκινήσει με αρχική επένδυση 6,5 εκατ. δολαρίων (περίπου 6 εκατ. ευρώ) για εξοπλισμό και υποδομές, θα είναι η λειτουργία νέας μονάδας συναρμολόγησης. Η μονάδα θα έχει έκταση 9.700 τ.μ. και είναι η μεγαλύτερη από την ήδη υπάρχουσα στη Βερόνα της Ιταλίας, η οποία εξυπηρετεί την αγορά της Ευρώπης. Σύμφωνα με την εταιρεία, η νέα μονάδα στις ΗΠΑ θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την παραγωγική δυναμικότητα των μπαταριών έλξης κατά 200.000 στοιχεία ανά έτος, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα καλύτερους χρόνους παράδοσης των προϊόντων στους διεθνείς συνεργάτες της Sunlight σε όλη την αμερικανική ήπειρο.

H διοίκηση της Sunlight προσθέτει ακόμη ότι η τοπική κυβέρνηση της Βόρειας Καρολίνας προγραμματίζει ειδική εκδήλωση που θα καλωσορίσει τη διεθνή επένδυση, η οποία θα δημιουργήσει 46 νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή. Επίσης, η πολιτεία σκοπεύει να την ενισχύσει με επιχορήγηση περί των 400.000 δολαρίων (363.000 ευρώ).

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Sunlight κ. Μπουρλά, η νέα επένδυση της εταιρείας στις ΗΠΑ θα ξεπεράσει τα 10 εκατ. δολ. (9 εκατ. ευρώ) την επόμενη τριετία. «Η επένδυση των 10 εκατ. δολαρίων για την επόμενη τριετία αποτελεί την αφετηρία για την υποστήριξη της οργανικής μας ανάπτυξης, παράλληλα όμως εξετάζουμε και άλλες στρατηγικές, επενδυτικές πρωτοβουλίες», πρόσθεσε ο κ. Μπουρλάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή