Οι μουσικές βιογραφίες είναι ξανά στη μόδα του σινεμά

Οι μουσικές βιογραφίες είναι ξανά στη μόδα του σινεμά

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι παράξενο μερικές φορές το πώς γεννιούνται και εξαφανίζονται οι μόδες στον χώρο του κινηματογράφου. Συχνά, αρκεί μια πολύ επιτυχημένη ταινία για να ξαναφέρει στο προσκήνιο περίπου ξεχασμένα είδη και να οδηγήσει μπόλικο κόσμο στις αίθουσες. Κάτι ανάλογο έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια με τις μουσικές βιογραφίες. Ο αναπάντεχος θόρυβος που προκάλεσε το «Bohemian rhapsody», η οσκαρική δόξα και κυρίως η θριαμβευτική πορεία του στα ταμεία λειτούργησαν ως αφύπνιση για μια κινηματογραφική βιομηχανία, η οποία ψάχνει σχεδόν απελπισμένα καινούργια θέματα.

Τον ίδιο καιρό με τη βιογραφία του Φρέντι Μέρκιουρι, παρακολουθήσαμε και το επίσης πολύ επιτυχημένο εμπορικά «A star is born», ξανά με μουσικό θέμα, έστω μυθοπλαστικό, και τους λαμπερούς Λέιντι Γκάγκα και Μπράντλεϊ Κούπερ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ηταν πλέον φανερό πως οι όμορφες ιστορίες που γεννάει η μουσική, μαζί με τη γνήσια συγκίνηση που μπορεί να προσφέρει μια σωστά κινηματογραφημένη ζωντανή ερμηνεία, αποτελούν αχτύπητο συνδυασμό.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα ετοιμάστηκε και σερβιρίστηκε η βιογραφία του Ελτον Τζον («Rocketman»), ενώ ήδη βρίσκεται στα σκαριά και το σχετικό (ήδη αμφιλεγόμενο) φιλμ για τον Μάικλ Τζάκσον. Οχι τυχαία, πίσω και από τις δύο παραγωγές βρίσκεται η ίδια δημιουργική ομάδα, της οποίας, καθώς φαίνεται, οι δουλειές έχουν ανοίξει για τα καλά.

Η μόδα, ωστόσο, φαίνεται πως έρχεται και στα δικά μας μέρη. Η προ δύο εβδομάδων «Φαντασία» μετέφερε το «A star is born» στα… αθηναϊκά μπουζούκια της δεκαετίας του 1990 –με αποτέλεσμα αυτό που φαντάζεστε– ενώ σύντομα περιμένουμε και την «Ευτυχία», ταινία – αφιέρωμα στη σπουδαία στιχουργό Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, την οποία υποδύεται η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη. Το σίγουρο είναι πως υλικό για έμπνευση, μουσικοί ήρωες δηλαδή, στη χώρα μας υπάρχει αρκετό· μόνη ευχή, στο τέλος της ημέρας, όσοι βιογραφούμενοι έχουν φύγει από τη ζωή να μη στριφογυρίζουν στον τάφο τους! 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή