Εφηβος, αυτός ο άγνωστος

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο γιος», το ευαίσθητο έργο του Φλοριάν Ζελέρ, που έχει στο επίκεντρό του την εφηβεία και αποτελεί το τρίτο μέρος μιας άτυπης τριλογίας, μαζί με τον «Πατέρα» και τη «Μητέρα» που έχουν προηγηθεί, ανεβαίνει στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Ο Ζελέρ είναι «ο πιο συναρπαστικός θεατρικός συγγραφέας της εποχής μας», έγραψαν οι Times. Ο πολυβραβευμένος συγγραφέας, γνωστός και στην Ελλάδα, ανατέμνει με μοναδική ικανότητα τις δυναμικές της σύγχρονης οικογένειας, δίνοντάς μας ένα έργο με απρόβλεπτο φινάλε, που μιλάει κατευθείαν στην καρδιά των θεατών.

Ο 17χρονος Νικολά περνάει μια δύσκολη φάση ύστερα από τον χωρισμό των γονιών του. Είναι αδιάφορος, έχει παρατήσει το σχολείο, λέει ψέματα. Η μητέρα του έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά, κι ο Νικολά σκέφτεται πως θα ήταν καλύτερα να πάει να μείνει με τον πατέρα του, που ζει με την καινούργια του σύντροφο και το μωράκι που έχουν αποκτήσει πρόσφατα. Ομως, παρ’ όλες τις προσπάθειες του πατέρα, ανάμεικτες με τις ενοχές του, ο οποίος θέλει να βοηθήσει με κάθε τρόπο τον γιο του, και παρ’ όλες τις ελπίδες που γεννάει η καινούργια αυτή αρχή, το πείραμα δεν πετυχαίνει. Οπως πέφτει στο κενό και η προοπτική της ψυχιατρικής βοήθειας.

Παίζουν: Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Δέσποινα Κούρτη, Αννα Καλαϊτζίδου κ.ά. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή