Δεκάδες πολικές αρκούδες «εγκλωβισμένες» στα περίχωρα ρωσικού χωριού (βίντεο)

Δεκάδες πολικές αρκούδες «εγκλωβισμένες» στα περίχωρα ρωσικού χωριού (βίντεο)

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πενήντα έξι πολικές αρκούδες έχουν «εγκλωβιστεί» στα περίχωρα ενός χωριού στην περιοχή Τσουκότκα, στη βορειοανατολική άκρη της Ρωσίας, περιμένοντας να σχηματιστεί θαλάσιος πάγος –  μια από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. 

Καθώς τα ζώα δεν μπορούν να βγουν για κυνήγι, οι χωρικοί τους παρέχουν τροφή  σε απόσταση ασφαλείας από το χωριό. 

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης και την περιβαλλοντική οργάνωση Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF), οι 56 πολικές αρκούδες βρίσκονται κοντά στο χωριό Ριρκάιπιι και τρέφονται από πτώματα θαλάσσιων ίππων.

«Μαζί με άλλες οργανώσεις δημιουργήσαμε αυτό το σημείο σίτισης με πτώματα θαλάσσιων ίππων τα οποία συλλέγουμε κατά μήκος της ακτής και τα τρώνε οι αρκούδες», δήλωσε στο πρακτορείο Ria Novosti η Τατιάνα Μινένκο, υπεύθυνη της οργάνωσης για την προστασία των πολικών αρκούδων «Περίπολος για τις Άρκτους».

Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια, λόγω του μεγάλου αριθμού τους, τα αρσενικά κοιτάζουν να αρπάξουν την τροφή, διώχνοντας τα θηλυκά και τα μικρά.

Επίσης, η παρουσία των ζώων σε τόσο κοντινή απόσταση από το χωριό μπορεί ανά πάση στιγμή να απειλήσει τη ζωή των κατοίκων. 

Δεκάδες πολικές αρκούδες «εγκλωβισμένες» στα περίχωρα ρωσικού χωριού (βίντεο)-1

Γι’ αυτό, όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις έχουν ακυρωθεί ενώ οι αρμόδιες αρχές περιπολούν στην περιοχή που βρίσκονται οι πολικές αρκούδες, έχοντας όπλα με σφαίρες από καουτσούκ, σε περίπτωση που κάποια από αυτές επιχειρήσει να πλησιάσει κοντά σε σπίτια.

Η παρουσία πολλών πολικών αρκούδων δεν αποτελεί πλέον κάτι το ασυνήθιστο καθώς εδώ και χρόνια αργεί ο σχηματισμός του θαλάσσιου πάγου ως συνέπεια της αλλαγής του κλίματος.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που το χωριό βρίσκεται υπό… πολιορκία από δεκάδες πολικές αρκούδες, αλλά οι ντόπιοι λένε ότι φέτος η κατάσταση είναι χειρότερη.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή