Η αντίδραση της Λιβύης στην απέλαση του πρέσβη – Αν η Ελλάδα είχε διπλωματική αντιπροσωπεία θα είχαμε ανταποδώσει την κίνηση

Η αντίδραση της Λιβύης στην απέλαση του πρέσβη – Αν η Ελλάδα είχε διπλωματική αντιπροσωπεία θα είχαμε ανταποδώσει την κίνηση

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έντονη ήταν η αντίδραση της Λιβύης στην σημερινή απέλαση του πρέσβη της στην Αθήνα από το ΥΠΕΞ. 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Μοχάμεντ Σιγιάλα δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση της Ελλάδας να απελάσει τον Λίβυο πρεσβευτή είναι απαράδεκτη.

«Η κίνηση είναι απαράδεκτη», δήλωσε ο Σιγιάλα στο πρακτορείο Reuters. Η Ελλάδα δεν έχει διπλωματική αντιπροσωπεία στη Λιβύη, αλλά η Λιβύη θα είχε ανταποδώσει την κίνηση αν είχε, είπε.

Νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, καταδίκασε την απόφαση της Αθήνας να κηρύξει τον Λίβυο πρέσβη της Αθήνας «persona non grata» και να του ζητήσει να εγκαταλείψει τη χώρα μέσα σε 72 ώρες.

Ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας, σημείωσε ότι η απόφαση απέλασης είναι έκφραση δυσαρέσκειας της ελληνικής κυβέρνησης προς την κυβέρνηση της Τρίπολης και επισήμανε πως ελήφθη αφού «η λιβυκή πλευρά δεν ανταποκρίθηκε στους όρους που είχαμε θέσει».

Υπενθυμίζεται ότι στον Λίβυο πρέσβη είχε δοθεί προθεσμία έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης για να παραδώσει στο υπουργείο το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης για τα θαλάσσια σύνορα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή