Με κατεπείγουσες διαδικασίες κάθε μέρα και ένα σημαντικό νομοσχέδιο

Με κατεπείγουσες διαδικασίες κάθε μέρα και ένα σημαντικό νομοσχέδιο

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλα και «μικρά» ζητήματα θα διευθετηθούν νομοθετικά τα επόμενα 24ωρα με ρυθμούς κατεπείγοντος στη Βουλή. Ενδεικτικό είναι ότι την ερχόμενη εβδομάδα, κάθε ημέρα θα τίθεται προς έγκριση από την εθνική αντιπροσωπεία και ένα σχέδιο νόμου, με τις κοινοβουλευτικές εργασίες να κορυφώνονται την μεθεπόμενη Τετάρτη με την ψήφιση του Προϋπολογισμού.

Η αρχή θα γίνει με ένα κατεπείγον πολυνομοσχέδιο-«σκούπα» που αναμένεται να κατατεθεί απόψε στη βουλή, με επισπεύδον Υπουργείο το Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων. Θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, σε ό,τι αφορά τον τομέα ευθύνης του μεταξύ άλλων ρυθμίσεις για επιδόματα, πλην όμως όπως αναφέρουν κοινοβουλευτικές πηγές, θα συμπεριλαμβάνει και πολλές διατάξεις άλλων υπουργείων, με στόχο να διευθετηθούν διάφορα ζητήματα «που πρέπει να κλείσουν» έως το τέλος του τρέχοντος έτους. «Αυτό γίνεται προκειμένου να μην γεμίσουν άλλα σχέδια νόμου με τροπολογίες και έχουμε αντιδράσεις», σχολιάζει ανώτερη κοινοβουλευτική πηγή. Το εν λόγω νομοθέτημα θα τεθεί προς κατ’ αρχήν συζήτηση στις αρμόδιες Επιτροπές την Δευτέρα και στην Ολομέλεια προς ψήφιση την Τρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα θα γίνει και η καταληκτική συζήτηση επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για την ψήφο των Αποδήμων στην Επιτροπή, προκειμένου να εισαχθεί προς έγκριση από την ολομέλεια την Τετάρτη.

Την αμέσως επόμενη ημέρα, επίσης προς ψήφιση από τους 300 θα εισαχθεί το νομοθέτημα για τις Τράπεζες και την ονομασία «Ηρακλής» – επίσης αναμένεται με την διαδικασία του «κατεπείγοντος». Για την Παρασκευή προγραμματίστηκε να συζητηθεί και να ψηφιστεί στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας για την αναβάθμιση των για σειρά δικών του ζητημάτων, μεταξύ των οποίων και τα σχετικά με τα αεροσκάφη τύπου F16.

Από το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου έως και την Τετάρτη 18/12, τέλος, η εθνική αντιπροσωπεία θα κληθεί να συζητήσει επί του ετήσιου Προϋπολογισμού για το 2020.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή