Επεισόδια με μολότοφ στα Εξάρχεια – 50 προσαγωγές και 10 συλλήψεις

Επεισόδια με μολότοφ στα Εξάρχεια – 50 προσαγωγές και 10 συλλήψεις

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε περισσότερες από 50 προσαγωγές και 10 συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία στην περιοχή των Εξαρχείων μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν όταν ολοκληρώθηκε η πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ενώ τραυματίστηκε και ένας αστυνομικός.

Αυτή την στιγμή η κατάσταση στα Εξάρχεια είναι ήρεμη. Σύμφωνα με την αστυνομία οι δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν μπει στην πλατεία και το υδροβόλο όχημα «Αίας» της αστυνομίας προχώρησε και σε ρίψη νερού για να σβήσει κάποιες φωτιές.

Νωρίτερα, νεαροί πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων στις οδούς Μαυρομιχάλη, Σολωμού και Στουρνάρη ενώ στην πλατεία έσπασαν μάρμαρα τα οποία πετούσαν μαζί με πέτρες εναντίον αστυνομικών.

Οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν πολύ ισχυρές στην περιοχή, ενώ το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ παρακολουθούσε με προβολέα από αέρος την κατάσταση.

Επίσης, στη Σπύρου Τρικούπη ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα σε διμοιρίες των ΜΑΤ.

Επεισόδια με μολότοφ στα Εξάρχεια – 50 προσαγωγές και 10 συλλήψεις-1

Νωρίτερα ομάδα διαδηλωτών πέταξε βόμβες μολότοφ εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Ναυαρίνου και κατά αστυνομικών δυνάμεων στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη. Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και απώθησαν τους νεαρούς.

Επεισόδια με μολότοφ στα Εξάρχεια – 50 προσαγωγές και 10 συλλήψεις-2

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της πορείας κάποιοι από τους διαδηλωτές έσπασαν τέσσερις στάσεις λεωφορείων.

Επεισόδια με μολότοφ στα Εξάρχεια – 50 προσαγωγές και 10 συλλήψεις-3

Η πορεία που ξεκίνησε από τα Προπύλαια και κατευθύνθηκε μέχρι τη Βουλή, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ και σε αυτήν συμμετείχαν περίπου 5.000 άτομα που ανήκουν σε οργανώσεις της αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, κάλεσαν σήμερα «όλο το λαό να είναι στο δρόμο, απέναντι σε μια πολιτική που τσακίζει την ζωή και τις ελευθερίες μας. Για τον Αλέξη, για τον Παύλο, για τον Καλτεζά, τον Σαχζάτ και όλους τους νεκρούς του δικού μας "στρατοπέδου", δεν κάνουμε μνημόσυνα, βγαίνουμε στο δρόμο στους αγώνες για μια καλύτερη ζωή».

Επεισόδια με μολότοφ στα Εξάρχεια – 50 προσαγωγές και 10 συλλήψεις-4

Υπενθυμίζουμε ότι λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι ολοκληρώθηκε ειρηνικά και χωρίς επεισόδια το μαθητικό – φοιτητικό συλλαλητήριο.

Επεισόδια με μολότοφ στα Εξάρχεια – 50 προσαγωγές και 10 συλλήψεις-5
Επεισόδια με μολότοφ στα Εξάρχεια – 50 προσαγωγές και 10 συλλήψεις-6

Μαθητικές και φοιτητικές συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή, με κεντρικό σύνθημα «ακόμα δεν είπαμε την τελευταία λέξη, αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη».

Δύο πορείες στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη έγιναν δύο πορείες για τη συμπλήρωση 11 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η πρώτη και μαζικότερη, στην οποία συμμετείχαν μέλη αναρχικών συλλογικοτήτων, ξεκίνησε από την Καμάρα, κατέβηκε από την οδό Εθνικής Αμύνης, κινήθηκε στην Τσιμισκή και κατέληξε στο αρχικό σημείο.

Kλούβες της Αστυνομίας δημιούργησαν φραγμό στο ύψος του Συντριβανίου, κόβοντας τον δρόμο προς το ΑΠΘ, ενώ κατά μήκος της οδού Μελενίκου είχαν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις.

Η δεύτερη πορεία, με τη συμμετοχή φοιτητικών συλλόγων και ατόμων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, ξεκίνησε, επίσης, από την Καμάρα, κινήθηκε στις οδούς Εθνικής Αμύνης και Τσιμισκή, ανέβηκε στην οδό Αριστοτέλους και ένας μικρός αριθμός διαδηλωτών πήγε προς το κτίριο του υφυπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, όπου διαλύθηκαν.

Η κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης αποκαταστάθηκε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή