Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα δεν μπορεί να ξεχάσει ότι τους ρίξαμε στο Αιγαίο

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα δεν μπορεί να ξεχάσει ότι τους ρίξαμε στο Αιγαίο

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε προκλητικούς τόνους και εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, η Αγκυρα απάντησε στην πρόσφατη τοποθέτηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Διεθνές Συνέδριο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Δια στόματος του εκπροσώπου Τύπου του τουρκικού υπουργείο Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, η Αγκυρα χαρακτηρίζει τα λεγόμενα του κ. Μητσοτάκη «αβάσιμους, ψευδείς και εχθρικούς ισχυρισμούς» απέναντι στην τουρκική ιστορία.

«Εάν η ελληνική ηγεσία, που δεν μπορεί να ξεχάσει ότι τους ρίξαμε στο Αιγαίο, επιθυμεί να αντιμετωπίσει την ιστορία της, πρέπει πρώτα να δει την έκθεση της Επιτροπής Ερευνών των Συμμαχικών Χωρών, η οποία διαπίστωσε τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε ο Ελληνικός Στρατός κατά την εισβολή στην Ανατολία, και τις Διατάξεις της Συνθήκης της Λωζάνης που καταδίκασαν την Ελλάδα να καταβάλει αποζημίωση στους Τούρκους για τις σφαγές και τις φρικαλεότητες που διέπραξε», αναφέρει ακόμη η Αγκυρα και προσθέτει:

«Καλούμε την ελληνική ηγεσία να ακολουθήσει την οδό του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Βενιζέλου, που υπέδειξε ως υποψήφιο για Νόμπελ ειρήνης τον μεγάλο ηγέτη Ατατούρκ ο οποίος ίδρυσε τη Δημοκρατία της Τουρκίας δίνοντας αγώνα εναντίον του εισβολέα ελληνικού στρατού, να παραμερίσει τις ονειροπόλες ιδεολογίες και να υιοθετήσει τις αρχές καλής γειτονίας και φιλίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή