Βαρκελώνη by locals

4' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα άγνωστα αρχιτεκτονήματα του Gaudi, brunch που φτιάχνει τη διάθεση και ένα βιβλιοπωλείο-πολιτιστικό κέντρο.

Parc del Centre del Poblenou

Parc del Centre del Poblenou

Καθημερινά 24 ώρες το 24ωρο

Δωρεάν

Το Parc del Centre del Poblenou αποτελεί μια όαση γαλήνης, αν και οι περισσότεροι ταξιδιωτικοί οδηγοί δεν το περιλαμβάνουν στις προτάσεις τους. Έχει σχεδιαστεί από τον διάσημο Γάλλο αρχιτέκτονα Jean Nouvel, ο οποίος περιέβαλε το πάρκο με τοίχο καλυμμένο με φυτά, όπως μπουκαμβίλιες, κρύβοντας τη θέα του δρόμου και εντείνοντας την αίσθηση της ιδιωτικότητας και της ηρεμίας.

– Carlos Domeque


Βιβλιοπωλείο Nollegiu

Carrer Pons i Subira, 3

Τηλ. +34 936677521

Δευτέρα-Παρασκευή 10.00-14.00, 17.00-20.00

Σάββατο 10.00-14.00, 17.30-20.00, Κυριακή 10.00-14.00

Όταν ο Xavi αποφάσισε να ασχοληθεί με το εμπόριο βιβλίων, έψαξε τα στατιστικά των δανειστικών βιβλιοθηκών της πόλης και ανακάλυψε πως οι κάτοικοι της συνοικίας Poblenou δανείζονταν τα περισσότερα βιβλία. Γι’ αυτό και άνοιξε εδώ το βιβλιοπωλείο του, που δεν άργησε να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των κατοίκων. Όταν αργότερα χρειάστηκε να μετακομίσει σε έναν χώρο μεγαλύτερο, δύο δρόμους πιο κάτω, γύρω στους 100 ανθρώπους από τη γειτονιά προσφέρθηκαν να βοηθήσουν, δημιουργώντας μια ανθρώπινη αλυσίδα και μεταφέροντας χέρι με χέρι τα βιβλία από τον έναν χώρο στον άλλο. Το Nollegiu, πάντως, είναι κάτι περισσότερο από βιβλιοπωλείο. Εδώ θα απολαύσετε ενδιαφέρουσες συζητήσεις με συγγραφείς, αναγνώσεις και ζωντανή μουσική, συνοδεία μιας κούπας καφέ ή μιας μπίρας.

– Carlos Domeque


Εστιατόριο Desayuneria

Carrer del Comte Borrell 75

Τηλ. +34 608341601

Δευτέρα-Παρασκευή 07.30-20.30, Σάββατο 09.00-20.00

Κυριακή 09.00-15.00, 17.00-21.00

Ημερήσιο μενού: 10,50 ευρώ

Βαρκελώνη by locals-1

Brunch στο εστιατόριο Desayuneria.

Το εστιατόριο Desayuneria είναι σίγουρο ότι θα σας φτιάξει τη διάθεση με τα πολύχρωμα φώτα του, τη χαριτωμένη διακόσμηση και τα feel-good πιάτα του. Για μένα μια επίσκεψη εδώ είναι σχεδόν θεραπευτική. Σερβίρει μόνο πρωινό και αυτό που εκτιμώ ιδιαίτερα είναι ότι, σε αντίθεση με τα περισσότερα μέρη που σερβίρουν brunch, αυτό δεν έχει καμία επιτήδευση. Αντίθετα, έχει μια ατμόσφαιρα σπιτιού. Όσο για το μενού, δεν θα ξέρετε τι να πρωτοδιαλέξετε. Αν μάλιστα έρθετε Τρίτη, θα χορτάσετε pancakes, μια και είναι σε προσφορά.

– Andia Ago


Καφέ-εργαστήριο Nomad

Passatge Sert 12

Τηλ. +34 628566235

Δευτέρα-Παρασκευή 08.30-17.30

Καφές: 2 ευρώ

Βαρκελώνη by locals-2

Το καφέ-εργαστήριο Nomad.

Ήταν η μυρωδιά του φρεσκοκαβουρδισμένου καφέ που με τράβηξε στο Nomad, στη συνοικία Poblenou. Ο ιδιοκτήτης του μου εξήγησε πως η ιδέα για το καφέ γεννήθηκε στο Λονδίνο, όπου πουλούσε καφέ σε αγορές τροφίμων τα Σαββατοκύριακα. Αφού έμαθε τα πάντα για την παρασκευή του, δημιούργησε τελικά το ιδιαίτερο αυτό εργαστήριο-καφέ στη Βαρκελώνη. Εδώ θα βρείτε μόνο καφέ τελευταίας εσοδείας, οπότε κάθε τρεις τέσσερις μήνες οι ποικιλίες στο μενού αλλάζουν.

– Tatiana Martinez


Πύλη Miralles

Passeig de Manuel Girona 55

Καθημερινά όλο το 24ωρο

Βαρκελώνη by locals-3

H Πύλη Miralles, που σχεδίασε ο Gaudi, στη συνοικία Sarria. (Φωτογραφία: VISUALHELLAS.GR)

Χωρίς την αρχιτεκτονική του Gaudi, η Βαρκελώνη θα ήταν μια εντελώς διαφορετική πόλη. Αυτό όμως που δεν είναι γνωστό –ούτε καν στους ντόπιους– είναι ότι ο Gaudi είχε φτιάξει αρκετά αρχιτεκτονήματα και για ιδιώτες. Ένα από αυτά είναι η Πύλη Miralles, την οποία ο Καταλανός αρχιτέκτονας δημιούργησε για τον βιομήχανο Eugeni Miralles. Η οκτώ μέτρων πύλη μοιάζει σήμερα να ξεπροβάλλει απ’ το πουθενά, ανάμεσα σε σύγχρονες πολυκατοικίες, ενώ από το 2000 κάτω από την καμάρα υποδέχεται τους περαστικούς ένα μπρούντζινο άγαλμα του Antoni Gaudi.

– Cristofor Rosique Bird


Εστιατόριο Espai MescladIs

Carrer dels Carders, 35

Τηλ. +34 933198732

Καθημερινά 10.00-21.00

Πολυεθνικό, με εκλεκτές γεύσεις, το εστιατόριο αυτό λειτουργεί από μετανάστες και είναι ανοιχτό από το πρωί για καφέ. Δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Cuinant Oportunitats» (σ.σ. ευκαιρίες μαγειρικής) της οργάνωσης Fundacio Ciutadania Multicultural, στόχος της οποίας είναι να εκπαιδεύσει σε ένα πραγματικό εργασιακό περιβάλλον μετανάστες που απειλούνται με κοινωνικό αποκλεισμό, δίνοντάς τους τα εφόδια για να βρουν κατόπιν εργασία. Το Espai Mescladis λειτουργεί σύμφωνα με τις αρχές του αλληλέγγυου εμπορίου και τα προϊόντα του είναι όλα οργανικά.

– Tatiana Martinez


Μπουτίκ ρούχων Dr. Bloom

Calle Rec 20

Τηλ. +34 932922327

Καθημερινά 11.00-21.00

T-shirt: 38 ευρώ

Βαρκελώνη by locals-4

Νεανική πρόταση από την μπουτίκ Dr. Bloom.

Μου αρέσει να ψωνίζω στη συνοικία El Born, γιατί έχει πολλές μικρές μπουτίκ με ιδιαίτερες συλλογές. Μία από αυτές είναι το Dr. Bloom της ομώνυμης εταιρείας ρούχων, που αρχικά πωλούσε τα είδη της μόνο μέσω διαδικτύου. Τα παστέλ τους χρώματα σίγουρα θα φέρουν την άνοιξη στην γκαρνταρόμπα σας, ενώ εκτός από ρούχα θα βρείτε επίσης αξεσουάρ και διακοσμητικά για το σπίτι. Αρκετά από τα κομμάτια τους είναι ακριβά, χωρίς να σημαίνει όμως ότι δεν θα βρείτε και πιο οικονομικά.

– Ilse de Ridder


Μουσική σκηνή Heliogabal

Carrer de Ramon y Cajal 80

Τηλ. +34 936763132

Τετάρτη 21.00-05.00,

Πέμπτη 22.00-02.00,

Παρασκευή-Σάββατο 22.00-03.00

Εισιτήριο: περίπου 7 ευρώ

Βαρκελώνη by locals-5

Μουσική σκηνή Heliogabal. (Φωτογραφία: Shutterstock)

Μόνο πέντε λεπτά περπάτημα από τη στάση του μετρό Joanic, στη συνοικία Gracia, βρίσκεται η μικρή αυτή μουσική σκηνή, που από το 1995 συστήνει νέα μουσικά ταλέντα στο ευρύ κοινό. Στην μπάρα δίπλα στη σκηνή θα παραγγείλετε, μεταξύ άλλων, μπίρα draft, βερμούτ και τζιν-τόνικ. Ανάλογα με τον φιλοξενούμενο καλλιτέχνη, το μαγαζί μπορεί να είναι άδειο ή sold-out, οπότε ελάτε νωρίς για να είστε σίγουροι, διότι το μαγαζί είναι πραγματικά πολύ μικρό.

– Cristofor Rosique Bird

Το Spotted by Locals είναι μια σειρά εφαρμογών και μπλογκ με επικαιροποιημένα tips από ντόπιους σε περισσότερες από 60 πόλεις σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική – www.spottedbylocals.com.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή