Αναστάσιος Δημοσχάκης: Δραστικά μέτρα για ισχυρή Ελλάδα

Αναστάσιος Δημοσχάκης: Δραστικά μέτρα για ισχυρή Ελλάδα

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ποταμός Εβρος συνιστά το φυσικό σύνορο μεταξύ Ελλάδος – Τουρκίας και η κοίτη του ποταμού είναι κοινής ιδιοκτησίας. Ο γείτονάς μας, με την επιθετική πολιτική στην προσπάθειά του να καταστεί ένας «ιδιότυπος τοπάρχης», θίγει, υποβλέπει και εκμεταλλεύεται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα! Στα βόρεια σύνορα του Εβρου, στο ύψος της Αδριανούπολης-Καστανιών, ο ποταμός σε απόσταση 12,5 χλμ. είναι αποκλειστικής ιδιοκτησίας της Τουρκίας. Ετσι, λοιπόν, εντοπίζεται χερσαία συνοριογραμμή 12,5 χλμ. για την οποία είχα προβλέψει ήδη από το 2007 ότι θα αποτελέσει πύλη εισόδου οικονομικών μεταναστών!

Κατά την επίσκεψή μου στις ΗΠΑ τον Μάρτιο του 2007, προσκεκλημένος των αρχών ασφαλείας είχα αιτηθεί να ενημερωθούν δύο στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας σε ποια μέτρα προβαίνουν οι ΗΠΑ στα σύνορά τους στο Νέο Μεξικό για την αποτροπή παραβίασής τους! Πράγματι, η τεχνογνωσία που αποκτήθηκε με την ως άνω εκπαίδευση χρησιμοποιήθηκε το 2011 με την κατασκευή του γνωστού φράχτη στον άξονα των παραμεθορίων οικισμών Ν. Βύσσας – Καστανιών.

Η Τουρκία εργαλειοποιεί τους εισαχθέντες στην επικράτειά της «επισκέπτες» με διάφορα τεχνάσματα και χωρίς να φρουρεί τα δικά της σύνορα ασκεί πιέσεις προς στην Ελλάδα και ταυτόχρονα προς στην Ε.Ε.! Η κυβέρνηση δεν μένει θεατής στον υβριδικό πόλεμο που ασκεί ο ασυνεπής γείτονάς μας και προβαίνει σε δραστικά μέτρα!

Η προοπτική κατασκευής ηλεκτρονικού φράχτη στον Εβρο θωρακίζει τη νευραλγική περιοχή του Εβρου και ως εκ τούτου ολόκληρη τη χώρα! Οι κάτοικοι του νομού έχουν ανάγκη να νιώσουν και πάλι αυτήν την ασφάλεια, επιθυμία την οποία μου διατύπωσαν από το 2015 κατά την προεκλογική εκστρατεία. Σε κανένα άλλο σημείο των συνόρων μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας δεν συνάδει να υπάρξει παρόμοιο αποτρεπτικό εμπόδιο. Η συνοριογραμμή βρίσκεται εντός της κοίτης του ποταμού κι αν τοποθετηθεί φράχτης στην όχθη θα σημάνει εκχώρηση εθνικού εδάφους και κυριαρχικών δικαιωμάτων!

Παραμένω πιστός στην πεποίθησή μου ότι ένας θωρακισμένος Εβρος με μέτρα φυσικής, τεχνικής, ηλεκτρονικής και ηλεκτρικής προστασίας των συνόρων του και με την από αέρος κατόπτευση αυτών σημαίνει μία ισχυρή Ελλάδα!

* Βουλευτής Εβρου της Ν.Δ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή