Πρώτη συνάντηση σήμερα στη Νιόν για την Ελλάδα

Πρώτη συνάντηση σήμερα στη Νιόν για την Ελλάδα

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα κεντρικά γραφεία της UEFA στη Νιόν μεταφέρεται από σήμερα η συζήτηση του «ελληνικού ζητήματος». Οπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ, «σε συνέχεια των τελευταίων εξελίξεων στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η UEFA και η FIFA αποφάσισαν να φιλοξενήσουν σειρά συναντήσεων και διαβουλεύσεων, αρχής γενομένης από σήμερα».

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή όλων των διορισμένων ειδικών στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, του κ. Πετρ Φούσεκ – ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα, του κ. Χέρμπερτ Χούμπελ – εντεταλμένου των FIFA/UEFA στην Ελλάδα, του προέδρου και των μελών της ΚΕΔ κ. Βίτορ Μέλο Περέιρα, Χουάν Αντόνιο Φερνάντεζ Μαρίν και Λιφ Λίντμπεργκ. Η δεύτερη συνάντηση θα διοργανωθεί την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, επίσης στην έδρα της UEFA, για την οποία έχει ήδη αποσταλεί πρόσκληση στον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Ευάγγελο Γραμμένο και στον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Η παρουσία του κ. Αυγενάκη στη Νιόν είχε προαναγγελθεί, μετά την αναβολή της προγραμματισμένης για τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, συνάντησης της «Επιτροπής Καθοδήγησης», η οποία συστήθηκε από τον υφυπουργό Αθλητισμού και τις FIFA/UEFA, προκειμένου να ασχοληθεί με την αντιμετώπιση των κρουσμάτων βίας και των χειραγωγημένων αγώνων. Οι λόγοι που σύμφωνα με την ανακοίνωση οδήγησαν την αναβολή ήταν «τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στον αγώνα Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, καθώς και τα περιστατικά κατά του υφυπουργού Αθλητισμού από αξιωματούχους του ΠΑΟΚ πριν και μετά το ματς, αλλά και εκείνα κατά των αντιπροσώπων της FIFA και της UEFA από αξιωματούχους του Ολυμπιακού, μετά το τέλος του παιχνιδιού». Στις συναντήσεις θ’ αναζητηθούν τρόποι αντιμετώπισης της έντασης που υπάρχει στο πρωτάθλημα και ενδέχεται να συζητηθούν η επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλε στις υπερεθνικές ποδοσφαιρικές αρχές ο Ολυμπιακός, η χρήση του VAR και οι δυσφημηστικές δηλώσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή